Ξεκίνησε η επεξεργασία και η υλοποίηση των προετεραιοτήτων του αναπτυξιακού σχεδίου της κυβέρνησης

Η πρώτη συνεδρίαση της Επιστημονικής Επιτροπής του Αναπτυξιακού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Με στόχο τον αποτελεσματικότερο συντονισμό και παρακολούθηση της εφαρμογής των αναπτυξιακών μέτρων και προγραμμάτων, αλλά και με την υποχρέωση για διατύπωση νέων αναπτυξιακών στρατηγικών, η Επιστημονική Επιτροπή του Αναπτυξιακού Συμβουλίου ξεκίνησε την επεξεργασία και υλοποίηση των προτεραιοτήτων του αναπτυξιακού σχεδίου της Κυβέρνησης, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Την σημερινή συνεδρίαση της 11μελούς επιτροπής συγκάλεσε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Τα μέλη της έχουν οριστεί με απόφαση του υπουργού και πρόεδρος είναι ο διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Levy Γιαν Κρέγκελ και αντιπρόεδρος ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και επιστημονικός διευθυντής του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) Νικόλαος Θεοχαράκης.

Τα υπόλοιπα εννέα μέλη είναι οι: Μαριάνα Ματσουκάτο, καθηγήτρια. Οικονομικών της Kαινοτομίας στο UCL, Νικόλαος Κτιστάκης, Group Leader στο Ινστιτούτο Babraham του Πανεπιστημίου Κέμπριτζ, Kevin Morgan, καθηγητής Διακυβέρνησης και Ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ, Mike Romanos, CEO της Microbiotica Ltd, Ελευθέριος Τσουλφίδης, καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Θωμάς Μούτος, καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Βαΐτσος, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεράσιμος Ζαχαράτος, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών και Γιώργος Πετράκος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Κατά την πρώτη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, ο γενικός γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων Λόης Λαμπριανίδης και στελέχη του υπουργείου, καθορίσθηκαν οι γενικές κατευθύνσεις για την προώθηση του εθνικού αναπτυξιακού σχεδιασμού και του νέου παραγωγικού προτύπου της χώρας.