Ξεναγήσεις για την ενίσχυση του Παιδικού Χωριού SOS

Αποβλέποντας στην ενίσχυση του Παιδικού Χωριού SOS, η 1η Δημοτική Κοινότητα του δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει από σήμερα ξεναγήσεις σε μουσεία της πόλης, δράση που υλοποιείται σε συνεργασία με εθελοντές ξεναγούς και με τη σύμπραξη των διευθύνσεων των μουσείων που συμμετέχουν στο πρότζεκτ.

Το πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει τέσσερις ξεναγήσεις, διαμορφώνεται ως εξής:

Σάββατο 21 Ιανουαρίου, 12.00 μ.: Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Ξενάγηση στην έκθεση «Γκεόργκι Λιτιτσέφσκι – Υποθετικοί χοροί» από τη Μαρία Χαριστού.

Κυριακή 22 Ιανουαρίου, 11.00 π.μ.: Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού. Ξεναγός Κώστας Σφήκας.

Τρίτη 24 Ιανουαρίου, 11.00 π.μ.: Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Ξενάγηση από την Έρικα Περαχιά-Ζεμούρ, έφορο του μουσείου.

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, 12.00 μ.: Λαογραφικό Μουσείο και Αρχείο της Φιλοσοφικής Σχολής. Ξενάγηση από την επιμελήτρια της έκθεσης, Ελεωνόρα Σκουτέρη-Διδασκάλου, κοινωνική ανθρωπολόγο, λαογράφο, τέως πανεπιστημιακό του ΑΠΘ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή ηλεκτρονικά μέσω του συνδέσμου http://opengov.thessaloniki.gr/e-ypiresies/applications/aitiseis-2.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά ξενάγηση θα είναι τα 40 άτομα, εκτός από το Λαογραφικό Μουσείο και Αρχείο της Φιλοσοφικής σχολής, όπου μπορούν να λάβουν μέρος έως και 20 άτομα.

Η είσοδος σε όσα μουσεία έχουν εισιτήριο θα είναι ελεύθερη. Παρ’ όλα αυτά, οι συμμετέχοντες στις ξεναγήσεις καλούνται να συνεισφέρουν εθελοντικά το ποσό των 5 ευρώ (ή και άνω), με στόχο την ενίσχυση του Παιδικού Χωριού SOS.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω δράση πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά.