Ξενύχτι διαμαρτυρίας για τους νοσηλευτές έξω από το υπουργείο Υγείας

«Ξενύχτι» έξω από το υπουργείο Υγείας για τους νοσηλευτές που διαμαρτύρονται ζητώντας «να αποτραπεί ο κίνδυνος για περαιτέρω μισθολογικές απώλειες της τάξεως των 150 ευρώ μηνιαίως, που πρόκειται να αντιμετωπίσει το Νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ/ΠΕΔΥ εντός του 2017».
Οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑΣΟΝΟΠ) ζήτησαν συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, προκειμένου να εκθέσουν τα αιτήματά τους. η οποία σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΑΣΟΝΟΠ Γιάννη Καναβό, θα πραγματοποιηθεί γύρω στις 12 το μεσημέρι.
Ο κ. Καναβός σημειώνει ότι «μέσα στο επόμενο έτος η κυβέρνηση καλείται να εναρμονίσει το μισθολόγιο του Δημοσίου με την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή νομοθεσία, θέτοντας υπό αίρεση το επίδομα Βαρέων Ανθυγιεινών επαγγελμάτων».
Οι νοσηλευτές ζητούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αναλάβει άμεσα κάθε πρωτοβουλία προκειμένου «να αποτραπεί η δυσμενής αυτή εξέλιξη με τη σύσταση Ειδικού Επαγγελματικού Νοσηλευτικού Κλάδου στο ΕΣΥ/ΠΕΔΥ και τον προσδιορισμό Ειδικού Νοσηλευτικού Μισθολογίου».