ΥΜΑΘ: Παραχώρηση οικοπέδων για την κατασκευή σχολείων και χώρων πρασίνου

Ολοκληρώθηκε σήμερα στο ΥΜΑΘ η διαδικασία της δωρεάν παραχώρησης δύο οικοπέδων της ΕΥΑΘ Παγίων, προς τους δήμους Θεσσαλονίκης και Δέλτα, προκειμένου αυτά να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή την κατασκευή σχολείων και χώρου αθλοπαιδιών.
Το σχετικό πρακτικό παραχώρησης υπεγράφη σήμερα στο ΥΜΑΘ, που είναι ο φορέας που εποπτεύει την ΕΥΑΘ Παγίων, σε συνάντηση που είχε η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου, με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, και τον δήμαρχο Δέλτα, Μίμη Φωτόπουλο.
Συγκεκριμένα, στο Δήμο Θεσσαλονίκης παραχωρείται έκταση εμβαδού 825,09 τ.μ., ιδιοκτησίας της ΕΥΑΘ Παγίων, η οποία βρίσκεται μεταξύ των οδών Μακεδονίας – Μαλακάση – Κονδυλάκη – Καρακάση και χαρακτηρίζεται ως χώρος σχολείου. Σύμφωνα με την απόφαση, το ακίνητο παραχωρείται με την προϋπόθεση να κατασκευαστούν δύο νηπιαγωγεία μέσα σε χρονικό διάστημα 5 ετών, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα επανέλθει στην κυριότητα της ΕΥΑΘ Παγίων.
Στο Δήμο Δέλτα, παραχωρείται οικόπεδο, ιδιοκτησίας της ΕΥΑΘ Παγίων, εμβαδού 225 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ιωνίας και Πρωτομαγιάς στην περιοχή του Καλοχωρίου της Δ.Ε. Εχεδώρου Δήμου Δέλτα, με την προϋπόθεση να αξιοποιηθεί ως χώρος πρασίνου, παιδικής χαράς ή αθλητικών εγκαταστάσεων και σε περίπτωση μη τήρησης της προϋπόθεσης εντός 5 ετών, η απόφαση θα ανακληθεί.
«Η παραχώρηση των οικοπέδων ήταν μια ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΥΑΘ Παγίων, την οποία υλοποιήσαμε άμεσα και είμαστε στην ευχάριστη θέση να την κοινοποιήσουμε σήμερα στους δύο Δημάρχους Θεσσαλονίκης και Δέλτα, κ. Μπουτάρη και κ. Φωτόπουλο. Έχουμε αποδείξει ότι η πολιτική της κυβέρνησης συνολικά και του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, είναι στην κατεύθυνση του ότι όπου υπάρχουν χώροι που διεκδικούνται από τις τοπικές κοινωνίες για τη δημιουργία σχολείων ή για κοινωφελείς χρήσεις είμαστε εδώ, είμαστε δίπλα στους δήμους και στους κατοίκους για να τους αποδίδουμε στις τοπικές κοινωνίες», ανέφερε η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου.
“Ευχαριστούμε την ΕΥΑΘ Παγίων που ανταποκρίθηκε στο αίτημα μας, όπως και την κ. υφυπουργό. Μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, θα είναι έτοιμος ο χώρος» τόνισε ο δήμαρχος Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος. “Είναι παρήγορο ότι η κυβέρνηση προχωρά σε αυτές τις παραχωρήσεις ακινήτων που δεν χρησιμοποιούνται προκειμένου να καλυφθούν κοινωνικές ανάγκες ιδίως για σχολεία. Ο δήμος μας έχει αφόρητη ανάγκη για οικόπεδα για παιδικούς σταθμούς και σχολεία” τόνισε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.
Επίσης ο αντιπρόεδρος της ΕΥΑΘ Παγίων, Παναγιώτης Μπατζάκας, σημείωσε πως η ΕΥΑΘ Παγίων έχει στη κατοχή της πάρα πολλά ακίνητα που ακόμα δεν έχουν καταγραφεί σωστά και τα οποία πρέπει να αξιοποιηθούν ενώ για το οικόπεδο στο Καλοχώρι, ανέφερε πως στα σχέδια της προηγούμενης διοίκησης ήταν να πωληθεί σε ιδιώτη. “Αυτό ήταν έξω από την δική μας λογική και το αποτρέψαμε» τόνισε.