Υπάρχει «λεφτόδεντρο» για τα «γαλάζια» golden boys

Με τροπολογία της τελευταίας στιγμής στο νομοσχέδιο-οδοστρωτήρα για την “αναβάθμιση” του περιβάλλοντος, δίνεται μισθός 8.314 ευρώ τον μήνα στα golden boys της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων!

Την σκανδαλώδη τροπολογία αναδεικνύει στο πρωτοσέλιδο της η «Αυγή» του Σαββάτου υπενθυμίζοντας ότι πριν από την εν κρυπτώ παρέμβαση Χατζηδάκη, τα στελέχη αυτά θα έπαιρναν περίπου τα μισά χρήμτα (4.600 ευρώ αντί για 8.314). Η διάταξη περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο θα μείνει στην ιστορία ως ένα περιβαλλοντικό έγκλημα.

Το ερώτημα, αναφέρει η «Αυγή», είναι γατί τη ρύθμιση αυτή δεν την έβαλε εξ αρχής στο νομοσχέδιο. Αλλά την έφερε το βράδυ παραμονής της Πρωτομαγιάς. Ελπίζοντας, προφανώς, ότι θα περάσει όσο το δυνατόν περισσότερο απαρατήρητη.

Η απάντηση είναι προφανής: διότι αυτό συμφώνησε με αυτούς που προαλείφονται για τις συγκεκριμένες θέσεις. Ας μην αρχίσει λοιπόν το γνωστό παραμύθι ότι «χρειάζονται ψηλοί μισθοί για να έρθουν άνθρωποι του ιδιωτικού τομέα». Και τα μισά, που προβλέπονταν μέχρι τώρα, μια χαρά είναι για τα στελέχη του ιδιωτικού τομέα.