«Υπάρχει ένας παγκόσμιος πόλεμος για να καταστραφεί ο γάμος» δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος

Με έναν απροσδόκητο «εχθρό» τα έβαλε ο Πάπας Φραγκίσκος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Γεωργία, κατά τη διάρκεια συζήτησής του σε συνάντηση με πιστούς: Τη Θεωρία Φύλου (gender theory). Την χαρακτήρισε «μεγάλο εχθρό του γάμου», μιλώντας για «παγκόσμιο πόλεμο με στόχο την καταστροφή του γάμου» που διεξάγεται με «ιδεολογική αποικιοποίηση».

Η Θεωρία Φύλου είναι ακαδημαϊκό πεδίο των ανθρωπιστικών επιστημών που ξεκίνησε από τους κόλπους του φεμινισμού και ασχολείται εν γένει με ζητήματα φυλικής ταυτότητας -πέραν δηλαδή του παραδοσιακού φεμινισμού, και με κάθε μη αποκλειστικά ετεροφυλοφιλική ταυτότητα, μεταξύ άλλων.

Σε απάντησή του το Σάββατο κατά τη διάρκεια συνομιλίας στην Τιφλίδα, ο Ποντίφικας είπε, όπως μεταδίδει το Reuters: «Αναφερθήκατε σε έναν μεγάλο εχθρό του γάμου, το gender theory», χωρίς να γίνεται πιο συγκεκριμένος.

«Σήμερα, υπάρχει ένας παγκόσμιος πόλεμος για να καταστραφεί ο γάμος» είπε ο Φραγκίσκος, λέγοντας πως αυτός ο «πόλεμος δεν γίνεται με όπλα αλλά με ιδέες». «Πρέπει να αμυνθούμε στην ιδεολογική αποικιοποίηση» είπε ο Ποντίφικας.

Στην ίδια απάντηση, ανέφερε την αυξανόμενη αποδοχή στο διαζύγιο ως απειλή στην οικογένεια.

Ο Φραγκίσκος έχει χρησιμοποιήσει στον παρελθόν τον όρο «ιδεολογική αποικιοποίηση» καταδικάζοντας τις, σύμφωνα με τον ίδιο, απόπειρες πλουσιότερων χωρών να συνδέσουν αναπτυξιακή βοήθεια προς φτωχότερες χώρες με κοινωνικές πολιτικές που αφορούν τον γκέι γάμο ή την αντισύλληψη.