Υπαινιγμοί Ομπάμα για την έρευνα του FBI στην Κλίντον

Οι κυβερνητικές έρευνες δεν πρέπει να αφήνουν περιθώριο για υπόνοιες που επηρεάζουν την κοινή γνώμη, σύμφωνα με σημερινή δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Η δήλωσή του αυτή αποτελεί και την πρώτη του αντίδραση μετά την ανακοίνωση του FBI ότι ντόπισε νέα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ίσως να σχετίζονται με την έρευνα της υπηρεσίας σε βάρος της Χίλαρι Κλίντον.

Σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ο Ομπάμα τόνισε ότι δεν ήθελε να εμπλακεί στη διαδικασία, αφού το FBI ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή ότι εντοπίστηκαν νέα μηνύματα τα οποία ενδεχομένως σχετίζονται με την υπόθεση της Κλίντον, το γεγονός δηλαδή ότι η υποψήφια των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο χρησιμοποιούσε έναν ιδιωτικό διακομιστή για την ηλεκτρονική αλληλογραφία της την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών.

Ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ έχει δηλώσει ότι δεν είναι σαφές αν αυτά τα νέα μηνύματα είναι σημαντικά. Η απόφασή του να ανακοινώσει τα ευρήματα της υπηρεσίας του μόλις 11 ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου δέχτηκε σφοδρές επικρίσεις από τους Δημοκρατικούς.

“Πράγματι πιστεύω ότι υπάρχει ένας κανόνας ότι όταν γίνονται έρευνες δεν λειτουργούμε με υπαινιγμούς, δεν λειτουργούμε με ελλιπείς πληροφορίες και δεν λειτουργούμε με διαρροές”, είπε ο πρόεδρος Ομπάμα στην εκπομπή NowThisNews.