Υπερεκτίμησαν τις δυνάμεις τους στο …ΠΑΣΟΚ (φωτο)

Ο λαός το λέει λίγο διαφορετικά: πήραν τα μυαλά τους αέρα. Αυτό έπαθαν εκεί στο ΚΙΝΑΛ, το οποίο, όπως όλα δείχνουν μετά τις εκλογές, θα αποδεχθεί τη μοίρα του και θα επιστρέψει ως ΠΑΣΟΚ.

Η κεντρική φωτογραφία «τραβήχτηκε» λίγα λεπτά μετά την είσοδο της Φωφης στο Βελλίδειο. Η εικόνα μιλάει από μόνη της. Η χθεσινή προεκλογική συγκέντρωση του ΚΙΝΑΛ, στο Βελλίδειο της ΔΕΘ, δεν είχε κόσμο και η Γεννηματά μίλησε σε άδεια καθίσματα. Δυστυχώς οι δι οργανωτές είχαν την έμπνευση να ανοίξουν σχεδόν όλη την αίθουσα. Τα καθίσματα ήταν περίπου 1.200 και η αίθουσα για να έδειχνε γεμάτη, ήθελε τουλάχιστον 1500 άτομα. Δηλαδή τους καθήμενους και μερικούς όρθιους, για να γεμίζουν τα κενά στην είσοδο και στα πλαϊνά. Στην αίθουσα δεν πρέπει να βρέθηκαν πάνω από 1000 άτομα ενώ οι διοργανωτές μάλλον περίμεναν περισσότερα. Γι αυτό λέμε πήραν τα μυαλά τους αέρα. Προφανώς, όταν κάνεις παρέα με τον Κυριάκο, αυτά παθαίνεις. Πιστεύεις ακόμα και τα ψέματα των μαρινάκειων ΜΜΕ, ότι δηλαδή το ΚΙΝΑΛ θα πιάσει διψήφιο. Βαυκαλίζεσαι με την ιδέα ότι ο κόσμος σε συγχώρεσε που έριξες τη χώρα στα βράχια. Προφανώς δεν ρώτησαν αυτούς που δεν πήγαν στο Βελλίδειο. Αλαζονεία και μικρομεγαλισμοί…

Κάποιος μας είπε ότι οι ελλείψεις οφείλονταν στις απουσίες των υποψηφίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Αυτό δεν ισχύει, διότι όταν το κόμμα σου κάνει την κεντρική του προεκλογική εκδήλωση στην πόλη ή στον νομό σου, με ομιλήτρια την πρόεδρο του κόμματος, όχι μόνι συμμετέχει αλλά κινητοποίησε και κουβαλάς και κόσμο.

Υπήρχαν απουσίες; Φυσικά. Οι του Ανδρουλάκη απουσίαζαν. Οι περισσότεροι τουλάχιστον. Απουσίαζαν επίσης οι αυτοδιοικητικοί που κατέβηκαν «εκτός χρίσματος» και δεν ήθελαν να σπάσουν τελευταία ώρα το υπερκομματικό προφίλ με το οποίο προσέγγισαν όλο αυτό το διάστημα τους εκλογείς των δήμων. Απουσίαζαν επίσης συνδικαλιστές και κοινωνικά στελέχη ενώ έντονη ήταν η απουσία των μεσαίων παραγωγικών ηλικιών αλλά και της νεολαίας, αν και η τελευταία με συντονιστή τον Μιχάλη Ραλλίδη, έκανε έντονη την παρουσία της.

Εν κατακλείδι η χθεσινή κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ, διότι πλέον περί αυτού πρόκειται, του ΠΑΣΟΚ σημαίες είχαν και κουνούσαν οι περισσότεροι από τους παρευρίσκοντες, δεν πήγε καλά. Απογοήτευση και γκρίνια ήταν το αποτέλεσμα στο Βελλίδειο όπου δεξιά κι αριστερά οι καρέκλες ήταν άδειες. Μόνο στο κέντρο είχε κόσμο…

Φ.Δ.