Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στην Αγία Τριάδα Θεσσαλονίκης

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή της Άνω Αγίας Τριάδας στη Θεσσαλονίκη, πίσω από τα κοιμητήρια, σύμφωνα με τον Διοικητή Πυρσοσβετικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας, Μανωλη Τσολάκη.

Εικοσιδύο πυροσβέστες με οκτώ οχήματα επιχειρούσαν προκειμένου να οριοθετήσουν τη φωτιά η οποία εκδηλώθηκε στις 06:10 το πρωί και επεκτάθηκε λόγω των θυελλωδών ανέμων.

“ Οι ισχυροί άνεμοι δυσχέραιναν το έργο της κατάσβεσης. Θέλαμε με κάθε τρόπο να μην περάσει η πυρκαγιά στα σπίτια που βρίσκονταν στην περιοχή” είπε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο διοικητής Πυρσοσβετικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας. “ Η φωτιά πέρασε σε οικοπεδικούς και αύλειους χώρους, ευτυχώς όχι σε κατοικίες”, όπως τόνισε ο Αρχιπύραρχος Μανώλης Τσολάκης.

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν επίσης ένα επταμελές πεζοπόρο κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, υδροφόρα του Δήμου Θερμαϊκού όπως και δύο μηχανήματα έργου.

Στις 08:00 τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά η οποία εκδηλώθηκε στην περιοχή της Γέφυρας στη Θεσσαλονίκη, στις 05:20 το πρωί. Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν αρχικά δώδεκα πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα. Η πυρκαγιά έκαιγε ξερά χόρτα και απορρίμματα. Στην περιοχή παραμένουν για φύλαξη τέσσερις υπάλληλοι της Π.Υ. με δύο οχήματα.

Στο μεταξύ κατασβέστηκε η φωτιά η οποία είχε ξεσπάσει στις 22:40 χθες το βράδυ, σε προαύλιο εργοστασίων στη βιομηχανική περιοχή (ΒΙΠΕ) Σίνδου.

Στο σημείο έσπευσαν δεκατέσσερις πυροσβέστες με επτά οχήματα και κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά τα ξημερώματα.

ΑΠΕ