Υπογράφεται σήμερα η σύμβαση παραχώρησης του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά

Υπογράφεται σήμερα 27 Οκτωβρίου 2017 η σύμβαση παραχώρησης του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά στο δήμο Παύλου Μελά από το Δήμαρχο Δ. Δεμουρτζίδη και τον Διευθυντή του Τ.ΕΘ.Α. Αντιστράτηγο Αντ. Κονδύλη, ανοίγοντας οριστικά το δρόμο για την εξέλιξή του σε Μητροπολιτικό Πάρκο.

Παρουσίαση και διαβούλευση στρατηγικών στόχων ανάπλασης

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση – διαβούλευση των στρατηγικών στόχων ανάπλασης του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά, στις 17.00, στο πρώην στρατόπεδο, Κτήριο Κ (βορειοδυτική είσοδος, έναντι δημαρχείου).

Παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και εκπροσώπων της Κυβέρνησης ξεκινά ο ανοιχτός διάλογος με την τοπική κοινωνία και την πόλη ευρύτερα, για το μέλλον του πολύτιμου πράσινου δημόσιου χώρου, του μελλοντικού Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά.

Θα τοποθετηθούν ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος και η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού Μαρία Ανδρεαδάκη – Βλαζάκη.

Ανάμεσα στα βήματα αυτής της διαβούλευσης,  περιλαμβάνονται ειδικές συνεδριάσεις των δημοτικών συλλογικών οργάνων, καταγραφή των απόψεων όλων των δημοτικών παρατάξεων, ημερίδες – στρογγυλά τραπέζια και συναντήσεις με συλλογικούς φορείς, κινήματα αλλά και απλούς πολίτες.

Με επεξεργασμένες και εφαρμόσιμες προτάσεις, θα παρουσιαστούν οι κατευθυντήριες επιλογές του στρατηγικού σχεδιασμού, τα βασικά χαρακτηριστικά των μελετών της πρώτης φάσης ανάπλασης του χώρου καθώς και άλλες δράσεις – ενέργειες που έχει αναλάβει ο Δήμος και που υπηρετούν την καλύτερη δυνατή ετοιμότητα απέναντι στη μεγάλη αυτή πρόκληση.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος και τα υπηρεσιακά στελέχη θα καταγράψουν παρατηρήσεις, ιδέες και προτάσεις, σχετικές με τα θέματα που θα συζητηθούν.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί καλλιτεχνικά από καθηγητές των Ωδείων Σταυρούπολης και Πολίχνης, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα και τη Σχολή Χορού της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης «ΙΡΙΣ» Δήμου Παύλου Μελά.

Θα προηγηθεί (ώρα 16.00) ξενάγηση στο χώρο του στρατοπέδου από φοιτητές – φοιτήτριες της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΑΠΘ, με αφετηρία τον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας.

Την εκδήλωση επιμελείται η Διεύθυνση Σχεδιασμού, Αστικής Ανάπτυξης & Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων.