Υποψήφια για το Παγκόσμιο Βραβείο Δασκάλου 2020 καθηγήτρια μουσικής σε δημοτικό ωδείο της Θεσσαλονίκης

Στη λίστα με τους καλύτερους δασκάλους του κόσμου συμπεριλαμβάνεται η καθηγήτρια μουσικής στα δημοτικά ωδεία Νεάπολης – Συκεών της Θεσσαλονίκης, ‘Εφη Μπαχτσεβάνα, υποψήφια για το Παγκόσμιο Βραβείο του 2020, χάρη σε μια πρωτοποριακή μέθοδο διδασκαλίας της μουσικής για παιδιά, τα Boomwhackers.

Η κ.Μπαχτσεβάνα προτάθηκε από τον παγκόσμιο εκπαιδευτικό οργανισμό “AKS Education Awards” και είναι υποψήφια για το βραβείο του καλύτερου δασκάλου χάρη στα Boomwhackers, τους πλαστικούς, κουρδισμένους σωλήνες σε διάφορα μεγέθη και χρώματα, που παράγουν διαφορετικό μουσικό ήχο και τα βιβλία που έχει εκδώσει, μέσω των οποίων συνδυάζει τα μουσικά όργανα με την εκμάθηση των αγγλικών.

Μάλιστα, έχει δημιουργήσει και την Boomwhacker Orchestra, που αποτελείται από παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών. Το τμήμα λειτουργεί δωρεάν κάθε Σάββατο στο δήμο Νεάπολης – Συκεών.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι υποψήφια για το συγκεκριμένο βραβείο. Το βιβλίο “Let’s Play Boomwhackers” που παρουσιάστηκε πριν από δύο χρόνια στη Θεσσαλονίκη πήγε πολύ καλά. Είναι ένας τρόπος τα παιδιά να μάθουν μουσική σε συνδυασμό με τα αγγλικά» είπε η κ.Μπαχτσεβάνα μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9 FΜ”.

Εξιστορώντας πώς κατέληξε να είναι υποψήφια για το “Παγκόσμιο Βραβείο Δασκάλου 2020” είπε πως ένας δάσκαλος από δημόσιο σχολείο της Ινδίας την εντόπισε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και της ζήτησε να παρουσιάσει τη συγκεκριμένη μέθοδο διδασκαλίας στους μαθητές του μέσω skype.

«Με βρήκε μέσω facebook και μου είπε ότι δεν γνωρίζουν τα Boomwhackers στην Ινδία και εάν μπορούσα να συνδεθώ ζωντανά μέσω skype για να τα δείξω στους μαθητές του. ‘Ετσι κι έγινε η αρχή. Αμέσως μετά άρχισαν να πέφτουν “βροχή” οι προτάσεις για skype από σχολεία της Ινδίας και ακολούθησε η πρόταση του εκπαιδευτικού οργανισμού “AKS Education Awards”. Οπως μ’ ενημέρωσαν ο διαγωνισμός γίνεται κάθε χρόνο τον Σεπτέμβριο και συμμετέχουν 600 εκπαιδευτικοί από όλο τον κόσμο» είπε η καθηγήτρια μουσικής.

Η κ.Μπαχτσεβάνα τον προσεχή Απρίλιο αναμένεται να επισκεφτεί -μετά από σχετική πρόσκληση- στην Ινδία για να εκπαιδεύσει 400 δασκάλους σχολείων, όσον αφορά τη συγκεκριμένη μέθοδο μουσικής, η οποία διδάσκεται εδώ και χρόνια στους παιδικούς σταθμούς και τα ωδεία του δήμου Νεάπολης – Συκεών της Θεσσαλονίκης σε παιδιά ηλικίας από 2,5 έως 3 ετών.

“Ξεκινάμε στα πολύ μικρά παιδιά με παιχνίδια, με ρυθμικές δραστηριότητες και σιγά- σιγά παίζουμε ένα τραγουδάκι με τις πρώτες νότες” εξήγησε για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται το μάθημα. Η πρωτοποριακή μουσική μέθοδος με τους πλαστικούς σωλήνες που τους χτυπάνε τα παιδιά σε σταθερά σημεία, όπως για παράδειγμα καρέκλα, πάτωμα, γόνατο κ.α., και βγάζουν διαφορετικούς ήχους παρουσιάστηκε και σε άλλες χώρες από την κ.Μπαχτσεβάνα, όπως η Κύπρος, η Βουλγαρία και η Τουρκία.

“Δεν έχει σημασία έαν θα πάρω το βραβείο ή όχι. Σημασία έχει ότι περνάνε όμορφα τα παιδιά και ξεκινάνε ευχάριστα την εισαγωγή τους στον χώρο της μουσικής. Αυτό μου δίνει δύναμη” συμπλήρωσε η Θεσσαλονικιά καθηγήτρια μουσικής.

Δημοφιλή άρθρα

Λαμπάκι λαδιού: Γιατί ανάβει και πώς να το διορθώσετε;

Δείτε γιατί ανάβει το λαμπάκι λαδιού στο αυτοκίνητό σας και βρείτε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεται για να το διορθώσετε!

Οδηγός Πόλης: Εναλλακτικοί χώροι για παιδικά πάρτυ στη Θεσσαλονίκη

Αν αναζητάτε εναλλακτικούς χώρους για παιδικά πάρτυ στη Θεσσαλονίκη, διαβάστε τον οδηγό μας & κάντε τα πιο αξέχαστα πάρτυ γενεθλίων ή γιορτής!

Λεκάνη τουαλέτας: 5 Παράγοντες για τη σωστή επιλογή!

Δείτε πώς να επιλέξτε την ιδανική λεκάνη τουαλέτας για τον χώρο και τις ανάγκες σας!

5 + 1 Κοντινές Αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη

Έχεις ανάγκη ένα city break; Βρες 5 + 1 μοναδικές προτάσεις μια ανάσα από τη Θεσσαλονίκη!

10 + 1 Χριστουγεννιάτικα Δώρα για Άντρες: Τι δώρο να του πάρω;

Αναζητάς χριστουγεννιάτικα δώρα για άντρες, αλλά δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις τι τελικά θα πάρεις; Tο αντρικό δώρο είναι μια κατηγορία από μόνο του, καθώς συνήθως...