Υπόθεση Φλώρου: Αλλά λόγια ν’ αγαπιόμαστε από ΝΔ

Η ζωή πολλές φορές μας εκπλήττει. Θεωρείς, λόγου χάριν, έναν άνθρωπο σοβαρό και αποδεικνύεται γελοίος ικανός μόνο να επιβιώνει σε καφενεία κομματικά και σε παρέες παλαιογιάπηδων.

Προχτές ήταν ο κ. Κικίλιας που επέρριψε όλη την ευθύνη για την αποφυλάκιση Φλώρου στην κυβέρνηση, τώρα ο …ευρωπαίος κ. Χατζηδάκης, αντιπρόεδρος κιόλας της ΝΔ. Και ο μεν κ. Κικίλιας, τόσος είναι τόσα λέει. Αλλά ο «κεντροδεξιός κ. Χατζηδάκης; Είναι δυνατό να ισχυρίζεται ότι ο νόμος Παρασκευόπουλος έγινε για να αποφυλακίζονται σε ενάμιση χρόνο οι φίλοι της φαμίλιας που κουβαλάνε ήδη 34 χρόνια κάθειρξης στην πλάτη;

Αντιγράφω: «’Πέρασαν ένα νόμο που διευκολύνει τις αποφυλακίσεις διαφόρων εγκληματιών. Έχουν βγει εκατοντάδες εγκληματίες με το νόμο Παρασκευόπουλου, πολλοί εκ των οποίων έχουν κάνει καινούρια εγκλήματα. Έχουν βγει και μεγάλα ονόματα, ισχυρά της οικονομικής ζωής που βρίσκονταν στη φυλακή από την κυβέρνηση που παριστάνει τον Ρομπέν των δασών. Η ΝΔ είναι απέναντι σε αυτές τις λογικές», είπε (πού αλλού;) στον ΣΚΑΪ.

Αρα, ο νόμος Παρασκευόπουλου επιτρέπει την πλαστογράφηση ιατρικών γνωματεύσεων, την ενδεχόμενη δωροδοκία κάποιων από αυτούς που συνέβαλαν στην απόφαση κ.λπ.; Εχει ενδιαφέρον αυτή η άποψη, ειδικά όταν αφορά λουλούδια της γαλάζιας παράταξης που όχι μόνο έκλεβαν, αλλά επιδείκνυαν και με σαματά πόσο λαμόγια είναι.

Πιστεύω ότι αυτές οι θέσεις των ηγετικών στελεχών της ΝΔ έχουν και άλλους στόχους. Δεν είναι δυνατό να μη γνωρίζουν τις σχέσεις του ανιψιού Μητσοτάκη με τον κ. Φλώρο ή ότι το νομικό οπλοστάσιο του το έχτισε ο κ. Βορίδης.

Σε κάθε νέα πτυχή της υπόθεσης που έρχεται στο φως, οι νεοδημοκράτες απαντούν με τον νόμο Παρασκευόπουλου. Αρα, ο νόμος Παρασκευόπουλου επιτρέπει τον χρηματισμό γιατρών ή την πλαστογράφηση των γνωματεύσεων, ενδεχομένως και δικαστών; Μα τι είναι αυτά που λένε; Η απελευθέρωση καταδίκων για λόγους αποτροπής της ανήκεστης βλάβης της υγείας τους έχει νομική υπόσταση εδώ και δεκαετίες. Για την ταμπακέρα θα απαντήσουν ή θα το παίξουν κι αυτοί σαν τον Πορτοσάλτε;

Τέλος: διάβασα ότι ο κ. Φλώρος (δηλαδή οι δικηγόροι του) αποποιούνται κάθε σχέση με πλαστογραφίες κ.λπ. διότι -λένε- οι γνωματεύσεις στέλνονται υπηρεσιακά στο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας. Όχι ότι αυτό τους σώζει, αλλά έχω ιδίαν πείρα. Στο ΚΕΠΑ παρουσιάζεσαι ο ίδιος με όλο τον ιατρικό σου φάκελο. Ας αφήσουν τα παραπειστικά. Δεν τους τιμούν. Μόνο βλακεία αναδεικνύουν.