Υπόθεση Ειρήνης Λαγούδη: Τα στοιχεία της αυτοψίας που δείχνουν σκηνοθετημένη αυτοκτονία

Τα νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως για την υπόθεση του θανάτου της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη, που είχε βρεθεί νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της στις όχθες της Τριχωνίδας, δείχνουν ότι δεν είναι απλό να δοθούν απαντήσεις. Η έκθεση αυτοψίας στο αυτοκίνητο κάνει λόγο για εγκληματική ενέργεια, σε αντίθεση με το ιατροδικαστικό πόρισμα που μιλά για αυτοκτονία.

Τρεις είναι οι λόγοι όπως ανέφερε στο Star, ο πρώην διευθυντής της διεύθυνσης εγκλημάτων εμπρησμού και ειδικός ερευνητής για λογαριασμό της οικογένειας, Ανδριανός Γκουρμπάτσης, ο οποίος έκανε την αυτοψία:

1) Η Ειρήνη Λαγούδη ήταν στη θέση του συνοδηγού και όχι του οδηγού και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

2) Το αποτύπωμα παπουτσιού το οποίο βρέθηκε στο τζαμί στην πίσω δεξιά πλευρά του αυτοκίνητου ανήκει στην άτυχη γυναίκα και έγινε όπως ισχυρίζεται ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας κατά την μεταφορά της στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

3) Η ύπαρξη αιθάλης στο εξωτερικό μέρος του αυτοκίνητου στην πλευρά του οδηγού σημαίνει ότι κάποιος ή κάποιοι, άνοιξαν την πόρτα ενώ καιγόταν η  Ειρήνη Λαγούδη.

«Η φωτιά διαπιστώνω ότι ήταν της τάξεως των 10 με 15 λεπτών το πολύ. Έσβησε από μόνη της… Το άτομο που έβαλε τη φωτιά άνοιξε την πόρτα, – και βγήκε ο καπνός έξω – προκειμένου να μεταφέρει την Ειρήνη Λαγούδη στο πίσω κάθισμα, γιατί γράφω στην έκθεσή μου ότι πιστεύω ότι καθόταν στη θέση του συνοδηγού. Τη μετέφερε πίσω και ξαναέκλεισε την πόρτα. Αποκλείεται την πόρτα του οδηγού να την άνοιξε η Ειρήνη Λαγούδη» τόνισε στο Star ο κ. Γκουρμπάτσης.

«Είναι σκηνοθετημένη αυτοχειρία που στο βάθος υποκρύπτεται εγκληματική ενέργεια. Οι πραγματογνώμονες έκαναν αυτοψία χωρίς το θύμα και χωρίς τα πειστήρια τα οποία κατασχέθηκαν, άρα δε θα έχουν πραγματική εικόνα», κατέληξε.