Υποτονικό το συλλαλητήριο στην Πέλλα, απογοήτευση για τους διοργανωτές (video)

Υποτονικό, χωρίς ιδιαίτερη συμμετοχή του κόσμου, και αρκετά κάτω των προσδοκιών των διοργανωτών ήταν το συλλαλητήριο που διοργανώθηκε σήμερα το απόγευμα στην Πέλλα.

Παρά τον ιδιαίτερο συμβολισμό που επιχείρησαν να δώσουν οι διοργανωτές στη συγκεκριμένη συγκέντρωση και την οργανωμένη μετακίνηση με λεωφορεία από τη Θεσσαλονίκη και τις γύρω περιοχές, οι συγκεντρωμένοι δεν ξεπέρασαν τα 2.000 άτομα παρά τις προσδοκίες για συμμετοχή τουλάχιστον 5.000 ανθρώπων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ τη συγκέντρωση προλόγισε δημοσιογράφος που βρίσκεται στο περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Επίσης, στο συλλαλητήριο, εκτός από τον κ. Τζιτζικώστα, παραβρέθηκε και ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδης.

Χαρακτηριστική ήταν η έκκληση ενός εκ των διοργανωτών ο οποίος φώναζε από το μικρόφωνο της εξέδρας που είχε στηθεί: «Πηγαίνετε προς την πλατεία γιατί θα λένε πάλι ότι είμαστε λίγοι».

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους υπήρχαν ρασοφόροι, ομάδες από… κατηχητικό, άτομα με μακεδονικές φορεσιές, ένας με περικεφαλαία και ασπίδα και ομάδες νεαρών που έφτασαν παρελαύνοντας.

«Η κυβέρνηση δεν έχει τη λαϊκή νομιμοποίηση για συμφωνία που θα περιέχει όνομα με σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία. Δεν πρόκειται να δεχτούμε να χρησιμοποιεί τον όρο Μακεδονία η γειτονική χώρα», είπε μιλώντας από την εξέδρα ο Λάζαρος Κυρίζογλου, πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Κατερίνα Καραμούζα, 60 ετών, ντυμένη με μακεδονική φορεσιά, κάτοικος της περιοχής είπε: «Δεν δεχόμαστε να χρησιμοποιεί η γειτονική χώρα τον όρο Μακεδονία. Πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα πιεστεί από τα συλλαλητήρια και δεν θα προχωρήσει σε συμφωνία».