Υπουργείο Παιδείας: θα θωρακίσουμε με κάθε τρόπο τις εκπαιδευτικές διαδικασίες που αφορούν τα προσφυγόπουλα

Κάθε απειλή ή προσπάθεια εκφοβισμού των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας που εμπλέκονται με την εκπαίδευση των προσφύγων καταδικάζει το υπουργείο Παιδείας με αφορμή τις απειλές που δέχθηκε η διευθύντρια του 26ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του, η πολιτεία αποδοκιμάζει τις ακραίες συμπεριφορές που εμποδίζουν με οποιοδήποτε τρόπο την απόφασή της – που είναι σύμφωνη με τη συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού – να προχωρήσει στην υλοποίηση της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων. “Η παροχή εκπαίδευσης στα παιδιά των προσφύγων, ως δημόσιο αγαθό, αποτελεί νομική δέσμευση που απορρέει από το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας όσο και ηθική υποχρέωση που απορρέει από τις αξίες του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού.

Σε συμμόρφωση προς την ανωτέρω νομική και ηθική υποχρέωση το Υπουργείο θα θωρακίσει με κάθε τρόπο τις εκπαιδευτικές διαδικασίες και ταυτόχρονα θα διασφαλίσει την ομαλή συνέχιση του εκπαιδευτικού προγράμματος των προσφυγόπουλων σε όλη την Ελλάδα”, σημειώνει.