Ζαριανόπουλος: Ταχιάος – Νοτοπούλου κληρονόμοι της πολιτικής Μπουτάρη

Τις θέσεις και τους εκλογικούς στόχους των συνδυασμών της Λαϊκής Συσπείρωσης, στο δήμο Θεσσαλονίκης και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσίασαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σωτήρης Ζαριανόπουλος και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Σωτήρης Αβραμόπουλος.

Όπως τόνισαν «οι συνδυασμοί της Λαϊκής Συσπείρωσης που υποστηρίζονται από το ΚΚΕ είναι το μοναδικό πολιτικό ανάχωμα στις τοπικές κοινωνίες για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων και των λαϊκών τάξεων».

Οι δύο υποψήφιοι ανέφεραν ότι στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, οι συνδυασμοί της Λαϊκής Συσπείρωσης θα κινηθούν ανεξάρτητα και μακριά από τις λογικές των πολιτικών συνεργασιών και «παζαριών», που καλλιεργούν οι άλλες παρατάξεις, ενώ τόνισαν ότι την ίδια γραμμή «αντίστασης και ανατροπής στις μνημονιακές πολιτικές» θα ακολουθήσουν και στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Εμείς επιδιώκουμε τον κοινό βηματισμό με εκείνες τις πολιτικές ταξικές και κοινωνικές δυνάμεις που μπορούν να στηρίξουν τα αιτήματα της λαϊκής οικογένειας και των εργαζομένων και να στηρίξουν τις διεκδικήσεις για μία αυτοδιοίκηση κοντά και δίπλα στις ανάγκες του πολίτη», τόνισαν, ασκώντας σκληρή κριτική στις αντίπαλες παρατάξεις και υποψήφιους για το δήμο και την περιφέρεια.

Ο Τζιτζικώστας αγαπημένος βιομηχάνων – κυβέρνησης

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Σωτήρης Αβραμόπουλος αναφερόμενος στο προεκλογικό κλίμα, παραδέχθηκε ότι ο νυν περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας διατηρεί το προβάδισμα, αλλά όπως είπε, «έχει την υποστήριξη του επιχειρηματικού κόσμου αλλά και της κυβέρνησης».

«Έχει ευρεία στήριξη από τα μεγάλα συμφέροντα και συμφωνεί σε όλα με την κυβέρνηση, ακόμα και στο θέμα των Σκοπίων» τόνισε και χαρακτήρισε ανόητη και γελοία την κόντρα για τις πινακίδες.

Αναφερόμενος στην προεκλογική καμπάνια της Λαϊκής Συσπείρωσης για την περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας, είπε πως θα κινηθεί σε τέσσερις βασικούς άξονες: α) για τα προβλήματα της καθημερινότητας την ανεργία τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και το βιοτικό επίπεδο, β) για τις υποδομές και διεκδικήσεις έργων και τις ελλείψεις στην πολιτική προστασία για πλημμύρες, πυρκαγιές και σεισμούς, τη βελτίωση των οδικών δικτύων την επέκταση του μετρό κ.α , γ) τις πολιτικές που εφαρμόζονται κεντρικά και την ανάδειξη του πολιτικού χαρακτήρα των εκλογών και δ) το σχεδιασμό των ιμπεριαλιστικών κέντρων, με την συμφωνία των Πρεσπών και το σχεδιασμό που υπάρχει για την ευρύτερη περιοχή.

Απαράδεκτο το χαράτσι του Μπουτάρη

Από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης,  Σωτήρης Ζαριανόπουλος, επιτέθηκε στους άλλους διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου και τόνισε ότι ο Νίκος Ταχιάος, η Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Γιώργος Ορφανός, ο Σπύρος Βούγιας και οι άλλοι υποψήφιοι δήμαρχοι  Θεσσαλονίκης, δεν έχουν να προτείνουν κάτι νέο καθώς είναι «οι κληρονόμοι της πολιτικής Μπουτάρη». «Όλοι αυτοί δεν διαφέρουν σε τίποτα από την νυν πολιτική του Γ. Μπουτάρη που θέλει να ξεπουλήσει τα πάντα» τόνισε και χαρακτήρισε απαράδεκτη την πρόταση Μπουτάρη να μπει χαράτσι στους φοιτητές της Θεσσαλονίκης.

«Ο Μπουτάρης στρέφεται κατά της λαϊκής μόρφωσης και οι άλλοι συμφωνούν μαζί του. Ακούσατε κάποια αντίδραση από τους άλλους. Την ίδια πολιτική προωθούν σε όλα τα μεγάλα ζητήματα» τόνισε και ξεκαθάρισε πως αν εκλεγεί δήμαρχος, δεν πρόκειται να υποκύψει σε τυχόν πλειοψηφίες στο δημοτικό συμβούλιο που θα προωθούν λύσεις μακριά από τα λαϊκά συμφέροντα.

Μάλιστα προανήγγειλε μεγάλες κινητοποιήσεις της Λαικής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ, για τις ιδιωτικοποιήσεις της ΕΥΑΘ και της Εγνατία Οδού, που προωθεί το ΤΑΙΠΕΔ ενώ ζήτησε την ενίσχυση των συνδυασμών της Λ.Σ ώστε να υπάρχει ανάχωμα για τα σχέδια ιδιωτικοποίησης όλων των υποδομών της πόλης όπως τη ΔΕΘ του ΟΑΣΘ, του παραλιακού μετώπου κ.λ.π.