Ζέρβας κατά Ταχιάου και Ορφανού: Δοξάζονται κρυπτόμενοι

Παράπονα εκφράζει ο Κωνσταντίνος Ζέρβας για τους υποψήφιους δημάρχους Θεσσαλονίκης που δεν συμμετείχαν στο debate που διοργάνωσε προχθές το «Δίκτυο Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης», στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Συμμετείχαν 10 υποψήφιοι δήμαρχοι που κλήθηκαν να απαντήσουν ερωτήσεις σχετικά με τα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής, δικαιωμάτων, ποιότητας ζωής, αλλά και για θέματα όπως ο εθελοντισμός, η κοινωνία των πολιτών, η νεολαία, η φροντίδα για τις ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες, ο δημόσιος χώρος, η βιώσιμη κινητικότητα και η προσβασιμότητα.

Στο debate συμμετείχαν οι: Σπύρος Βούγιας (ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη), Γρηγόρης Ζαρωτιάδης (Υψίπολις), Κωνσταντίνος Ζέρβας (Ναι στη Θεσσαλονίκη), Μάκης Κυριζίδης (Θεσσαλονίκη Θετικά), Πέτρος Λεκάκης (Θεσσαλονίκη Πρώτη), Θανάσης Μαρίνης (Η πόλη ανάποδα), Ιωάννης Νασιούλας (Νέα αρχή για τη Θεσσαλονίκη), Κατερίνα Νοτοπούλου (Προχωράμε μαζί), Γιώργος Ρακκάς (Μένουμε Θεσσαλονίκη), Μιχάλης Τρεμόπουλος (Οικολογία – Αλληλεγγύη). Προσκλήθηκαν και άλλοι υποψήφιοι αλλά δεν προσήλθαν. Ίσως γιατί δεν ήθελαν να εκτεθούν ή να συμμετέχουν με τους… πληβείους των μετρήσεων.

Ο Ζέρβας πάντως “στοχοποίησε” τους Ταχιάο και Ορφανό, οι οποίοι όπως παρατήρησε, “απουσίασαν και θα φανεί πολύ σύντομα αν η απουσία τους οφείλεται σε ανειλημμένες υποχρεώσεις ή σε μία στρατηγική αποφυγής κάθε διαλόγου”. Όπως επίσης σχολίασε “ζήτησα να γίνουν debate, δίνω το παρών σε κάθε ευκαιρία διαλόγου, τιμώ τους πολίτες της Θεσσαλονίκης και τους συνυποψήφιους. Νίκη για τη Θεσσαλονίκη θα είναι να κριθούν οι εκλογές στα προγράμματα, στις προτάσεις και στη δυνατότητα των πολιτών να κρίνουν και να συγκρίνουν.Η στρατηγική του «δοξάζομαι κρυπτόμενος» δεν χωρά σε αυτή την πόλη”.

Ένα δίκαιο το έχει ο Ζέρβας, αυτό όμως έχει να κάνει περισσότερο με τον “ζωντανό” διάλογο μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων Θεσσαλονίκης, ώστε οι πολίτες να δούνε στην πράξη τι λένε και ποιοι είναι οι διάδοχοι του Μπουτάρη. Διότι οι δυνατότητες, που δίνονται σήμερα στους πολίτες για να ενημερωθούν σχετικά με τις θέσεις και τος προτάσεις των συνδυασμών, είναι πολλές.

Πάντως να θυμίσουμε πως και ο Ζέρβας συμμετείχε σε debate, ή τηλεμαχία της ΕΡΤ3, μαζί με τους Βούγια και Ταχιάο. Άλλοι υποψήφιοι δεν συμμετείχαν…

Φ.Δ.