Ζέρβας: Θα κλείσουμε τη Νέα Παραλία αν συνεχιστεί ο συνωστισμός

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και κλεισίματος της νέας παραλίας αν συνεχιστεί το φαινόμενο συνωστισμού πολιτών άφησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας μιλώντας στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα». Παράλληλα, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έλαβε ο Δήμπος για την εξυπηρέτηση πολιτών που έχουν ανάγκη και έστειλε, παράλληλα, μήνυμα προς όλους για παραμονή στο σπίτι.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον συνωστισμό πολιτών στην νέα παραλία: «Αν συνεχιστεί αυτό το φαινόμενο, θα αναγκαστούμε να κλείσουμε τη νέα παραλία. Ας κάνουμε όλοι μας υπομονή για 2-3 εβδομάδες. Γινόμαστε και άσχημη εικόνα ως Θεσσαλονίκη για τον υπόλοιπο κόσμο. Δεν είναι εποχή για να λιαζόμαστε στη νέα παραλία. Θα συνεχίσουμε τις συστάσεις προς τον κόσμο, όμως εφόσον δούμε ότι συνεχίζεται θα κλείσουμε τη νέα παραλία».

Για τις πρωτοβουλίες του Δήμου αναφορικά με τους ανθρώπους που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν: «Μεριμνήσαμε μέσω των ΚΑΠΗ του Δήμου. Το πρόγραμμα για τη φροντίδα στο σπίτι επεκτείνεται γι’ αυτούς τους ανθρώπους. Όσοι χρειάζονται μια τέτοια φροντίδα μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα των ΚΑΠΗ του Δήμου. Έχει ενισχυθεί το προσωπικό και υπάρχουν άνθρωποι για να βοηθήσουν. Αναφορικά με τα ΚΕΠ ό,τι χρειάζεται ο κόσμος μπορεί να επικοινωνεί τηλεφωνικά και να συνεννοείται».

Για τις λαϊκές αγορές: «Κατέθεσα αίτημα να σταματήσουν. Στη Μαρτίου το περασμένο Σάββατο γινόταν ένας τρελός χαμός, πηγαίνουν υπερήλικες. Καλύτερα να προτιμήσουν το τοπικό μανάβικο, ένα προϊόν που πιθανώς να μην είναι το φθηνότερο ή το καλύτερο, αλλά η εικόνα του να είναι ο ένας πάνω στον άλλο δεν είναι το καλύτερο για την υγεία».

Και κατέληξε: «Ο Δήμος δεν θα αφήσει πόλη απροστάτευτη. Όλοι είμαστε στα πόστα μας για να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στους πολίτες. Από εκεί και πέρα, είναι και η προσωπική ευθύνη του καθενός. Είναι πολύ μεγάλο “όπλο” να είμαστε στο σπίτι μας και πρέπει να το τηρήσουμε μέχρι κεραίας».

Πηγή: metrosport.gr