«Ζημιές 7 έως 8 εκατ. ευρώ στη Δυτική Μακεδονία από τη θεομηνία»

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας προκειμένου να αποτυπωθεί το μέγεθος των καταστροφών που προκάλεσε η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών.
«Σε 7-8 εκατ. ευρώ αποτιμώνται οι ζημιές των σφοδρών βροχοπτώσεων στην Δυτική Μακεδονία» δήλωσε ο περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης  και πρόσθεσε: «Προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να δώσουμε λύσεις και δεν θα κρυφτούμε πίσω από αρμοδιότητες».

Οι ζημιές που καταγράφηκαν αφορούν στο επαρχιακό και αγροτικό δίκτυο, στις καλλιέργειες, σε αποθήκες, γεωργικές και αγροτικές εγκαταστάσεις ακόμη και σε αγροτικές κατοικίες στη Δυτική Μακεδονία. Σύμφωνα με τα στοιχεία από τις διευθύνσεις τεχνικών έργων των περιφερειακών ενοτήτων οι δήμοι Γρεβενών, Δεσκάτης και Νεστορίου επλήγησαν περισσότερο από τη θεομηνία. Οταν ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών, θα υποβληθούν τα αιτήματά τους στην Περιφέρεια και από εκεί θα διαβιβαστούν στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η οποία θα αξιολογήσει εάν θα κηρύξει κάποιες από τις παραπάνω περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε να «τρέξουν» ευκολότερα οι διαδικασίες ενίσχυσης και αντιμετώπισης των εκτάκτων αναγκών των πολιτών.