1350 νέοι κάδοι απορριμμάτων και ανακύκλωσης στον δήμο Νεάπολης-Συκεών

Ξεκίνησε η παραλαβή και τοποθέτηση νέων κάδων απορριμμάτων και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες Συκεών, Νεάπολης, Αγίου Παύλου και Πεύκων, που θα αλλάξουν σταδιακά την όψη του δήμου και θα βοηθήσουν στην αποτελεσματικότερη λειτουργία της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

Πρόκειται για 350 μπλε κάδους ανακύκλωσης και 1000 πλαστικούς κάδους απορριμμάτων, τροχήλατους, με ποδομοχλούς, τελευταίας τεχνολογίας, σύγχρονης εξελιγμένης κατασκευής σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές, άριστης ποιότητας και μεγάλης αντοχής για την ασφαλή και υγιεινή προσωρινή αποθήκευση των απορριμμάτων.

Οι νέοι κάδοι, συνολικού προϋπολογισμού 233.430,00 €, είναι χωρητικότητας 1100, 770 και 360 lt, και θα φέρουν το όνομα του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

«Με την προμήθεια συνολικά 1350 νέων κάδων ο δήμος Νεάπολης-Συκεών συνεχίζει να ενισχύει δραστικά τις υποδομές καθαριότητας, στοχεύοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και στη λειτουργική αναβάθμιση της εικόνας του δήμου, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο το σύστημα της ανακύκλωσης» σημειώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, επισημαίνοντας παράλληλα «τις πολύ χρονοβόρες διαδικασίες και την μεγάλη καθυστέρηση που επέφερε στην εν λόγω παραλαβή, η εφαρμογή του νέου νόμου περί προμηθειών και η εκδίκαση προδικαστικής προσφυγής συμμετεχόντων στον διαγωνισμό».

Να σημειωθεί ότι η έγκριση της σχετικής προμήθειας από το Δημοτικό Συμβούλιο ψηφίστηκε τον Απρίλιο του 2017. «Ευχαριστούμε πολύ τους πολίτες για την κατανόηση και την υπομονή που επέδειξαν» προσθέτει ο δήμαρχος, τονίζοντας παράλληλα την ξεκάθαρη πολιτική βούληση της διοίκησης για «συνολική οργάνωση και συνδυαστική λειτουργία των Τομέων και Υπηρεσιών Καθαριότητας, κατασκευή βασικών αναπτυξιακών υποδομών και όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη λειτουργία της Υπηρεσίας Καθαριότητας».

«Στο πλαίσιο του συνεχούς εκσυγχρονισμού των υποδομών καθαριότητας, αναβαθμίζουμε ουσιαστικά την καθαριότητα στο δήμο μας, με σταθερό στόχο να βελτιώνουμε καθημερινά την εικόνα του» αναφέρει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Θοδωρής Κυζιρίδης, σημειώνοντας ότι «Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά με την Υπηρεσία Καθαριότητας, από τις 8 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι, στο 2310 625 500, για αναφορά φθαρμένων κάδων στις γειτονιές τους, έτσι ώστε οι αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν άμεσα στην καταγραφή, τον έλεγχο και την αντικατάστασή τους».

Παράλληλα, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν για φθαρμένους κάδους που χρειάζονται αντικατάσταση και με το Γραφείο Δημάρχου, από τις 8 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, στα τηλέφωνα 2313 313 200 και 2310 679200-201, καθώς επίσης και από το κινητό τους, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, μέσω της εφαρμογής novoville.

Δημοφιλή άρθρα

Λαμπάκι λαδιού: Γιατί ανάβει και πώς να το διορθώσετε;

Δείτε γιατί ανάβει το λαμπάκι λαδιού στο αυτοκίνητό σας και βρείτε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεται για να το διορθώσετε!

Οδηγός Πόλης: Εναλλακτικοί χώροι για παιδικά πάρτυ στη Θεσσαλονίκη

Αν αναζητάτε εναλλακτικούς χώρους για παιδικά πάρτυ στη Θεσσαλονίκη, διαβάστε τον οδηγό μας & κάντε τα πιο αξέχαστα πάρτυ γενεθλίων ή γιορτής!

Λεκάνη τουαλέτας: 5 Παράγοντες για τη σωστή επιλογή!

Δείτε πώς να επιλέξτε την ιδανική λεκάνη τουαλέτας για τον χώρο και τις ανάγκες σας!

5 + 1 Κοντινές Αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη

Έχεις ανάγκη ένα city break; Βρες 5 + 1 μοναδικές προτάσεις μια ανάσα από τη Θεσσαλονίκη!

10 + 1 Χριστουγεννιάτικα Δώρα για Άντρες: Τι δώρο να του πάρω;

Αναζητάς χριστουγεννιάτικα δώρα για άντρες, αλλά δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις τι τελικά θα πάρεις; Tο αντρικό δώρο είναι μια κατηγορία από μόνο του, καθώς συνήθως...