17 συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη το τελευταίο 24ωρο

Στοχευμένοι έλεγχοι για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο στο πολεοδομικό συγκρότημα, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων που υλοποιεί η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικότερα, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:

  • 5 άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
  • 4 άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα.

Μεταξύ αυτών: i) 64χρονος ημεδαπός, καθώς σε βάρος του  εκκρεμούσε απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 6 ετών και 3 μηνών και σε χρηματική ποινή (20.000) ευρώ για τα αδικήματα της διευκόλυνσης εξόδου από το Ελληνικό έδαφος πολιτών τρίτων χωρών και της άμεσης συνέργειας σε παραβίαση περιορισμών διαμονής και ii) 37χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 14 ετών και 10 ημερών για παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών.

  • 2 άτομα για περίπτωση κλοπής.
  • 3 άτομα για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα.
  • 1 άτομο για παράβαση του Νόμου περί Όπλων.
  • 2 άτομα για παράβαση περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Πρόκειται για ιδιοκτήτη και υπάλληλο καταστήματος παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και εκτυπώσεων, οι οποίοι πούλησαν βιβλιοδετημένα φωτοαντίγραφα εκπαιδευτικών βιβλίων εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας, πνευματικής ιδιοκτησίας συγκεκριμένης εκδοτικής εταιρείας.

Επιπλέον βεβαιώθηκαν 11 πταισματικές παραβάσεις κατ’ εφαρμογή του Νόμου περί Εκδιδομένων επ’ αμοιβή Προσώπων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.