Ανάσες αισιοδοξίας από τον καθηλωμένο σε αναπηρικό καροτσάκι Δ. Αντωνίου

Ανήκει στις ομάδες με «υποκείμενα νοσήματα», εκείνες, που ακούμε καθημερινά το τελευταίο διάστημα, λόγω της ευπάθειάς τους στην Covid-19. Παρ’ όλα αυτά, ο καθηλωμένος από τα δεκαέξι του σε αναπηρικό καροτσάκι, μετά το σοβαρό τροχαίο ατύχημα που είχε, 29χρονος σήμερα Δημήτρης Αντωνίου, μέσα από βιβλία, παρουσιάσεις -εσχάτως και λόγω του εγκλεισμού- διαδικτυακές συζητήσεις, συνεχίζει -ακόμη και εν μέσω πανδημίας- να δίνει μαθήματα ζωής.

Μέσα από το facebook και το κανάλι του στο youtube δίνει «ανάσες αισιοδοξίας». Οι διαδικτυακές ομιλίες του προέκυψαν «αβίαστα και αυθόρμητα», μέσα από διάφορες συζητήσεις που έχει στη σελίδα του στο Facebook.

«Ένιωσα πως υπήρχε η έντονη ανάγκη για αυτό που εκπροσωπώ όλα αυτά τα χρόνια και φυσικά ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα με μεγάλη μου χαρά. Έτσι προέκυψαν οι “Ανάσες Αισιοδοξίας”, που είναι και ο τίτλος των ομιλιών μου και στόχος τους είναι ακριβώς αυτό που δηλώνει και ο τίτλος», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δημήτρης Αντωνίου. «Η συμμετοχή του κόσμου», προσθέτει, «είναι συγκινητική και τα εκατοντάδες μηνύματα που λαμβάνω είναι οι δικές μου “ανάσες αισιοδοξίας”».

Παρόλο που τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιήσει πολλές ομιλίες και συζητήσεις στη Θεσσαλονίκη, αυτός ο νέος τρόπος επαφής, του έχει κάνει ιδιαίτερη εντύπωση. «Είναι η ξεχωριστή εμπειρία του να μπορώ να μιλάω σε ζωντανό χρόνο και να με ακούνε και να συμμετέχουν άνθρωποι από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο. Πάντα μιλούσα σε αίθουσες και θέατρα εδώ στη Θεσσαλονίκη. Τώρα ο κόσμος όλος μετατράπηκε στην πιο “ζεστή” αίθουσα».

Τα υποκείμενα νοσήματα και η επόμενη μέρα

«Πολλοί επαναπαύονται όταν ακούν για χαμένη ζωή ατόμου από κορονοϊό που είχε υποκείμενο νόσημα. Βρίσκω αυτό το σκεπτικό λάθος για πολλούς λόγους. Ο ιός αυτός έχει δείξει ότι δεν κάνει διακρίσεις σε υγιείς και μη υγιείς. Επίσης, πολλοί από εμάς δεν γνωρίζουμε αν είμαστε 100% υγιείς ή κουβαλάμε εν αγνοία μας κάποιο πρόβλημα υγείας. Άρα να μην χρησιμοποιούμε αυτή την λεπτομέρεια για να επαναπαυόμαστε. Καμιά χαμένη ζωή δεν μπορεί να “δικαιολογηθεί” με αυτό τον τρόπο», τονίζει.

Παρ’ όλο που η ζωή του έχει μάθει να προετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο, ο Δημήτρης Αντωνίου εκτιμά ότι σε σχέση με την πανδημία της Covid-19 ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα… «Ακόμη και εγώ δεν μπορώ να φανταστώ που πηγαίνει όλη αυτή η ιστορία», σημειώνει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι «σαν χώρα κινηθήκαμε αρκετά γρήγορα και στις περισσότερες περιπτώσεις σωστά» και επισημαίνοντας πως «η πιο μεγάλη πληγή στην κρίση του κορονοϊού είναι οι τεράστιες αδυναμίες του συστήματος υγείας».

Το μήνυμά του για την «επόμενη μέρα» είναι ότι «στα εύκολα μαθαίνεις λίγα. Στα δύσκολα μπορείς να μάθεις πολλά». Για τον Δημήτρη Αντωνίου, η κατάσταση που βιώνουμε σήμερα, είναι μια ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και τους γύρω μας. Να καταλάβουμε πώς λειτουργεί ο κόσμος. «Και όλα αυτά για να βελτιωθείς σαν άνθρωπος, σαν πνεύμα, σαν ψυχή αλλά και σαν κομμάτι ενός κοινωνικού ιστού. Αυτός ας γίνει ο στόχος μας σε αυτή την κρίση», αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΑΠΕ/ΜΠΕ

Δημοφιλή άρθρα

Λαμπάκι λαδιού: Γιατί ανάβει και πώς να το διορθώσετε;

Δείτε γιατί ανάβει το λαμπάκι λαδιού στο αυτοκίνητό σας και βρείτε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεται για να το διορθώσετε!

Οδηγός Πόλης: Εναλλακτικοί χώροι για παιδικά πάρτυ στη Θεσσαλονίκη

Αν αναζητάτε εναλλακτικούς χώρους για παιδικά πάρτυ στη Θεσσαλονίκη, διαβάστε τον οδηγό μας & κάντε τα πιο αξέχαστα πάρτυ γενεθλίων ή γιορτής!

Λεκάνη τουαλέτας: 5 Παράγοντες για τη σωστή επιλογή!

Δείτε πώς να επιλέξτε την ιδανική λεκάνη τουαλέτας για τον χώρο και τις ανάγκες σας!

5 + 1 Κοντινές Αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη

Έχεις ανάγκη ένα city break; Βρες 5 + 1 μοναδικές προτάσεις μια ανάσα από τη Θεσσαλονίκη!

10 + 1 Χριστουγεννιάτικα Δώρα για Άντρες: Τι δώρο να του πάρω;

Αναζητάς χριστουγεννιάτικα δώρα για άντρες, αλλά δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις τι τελικά θα πάρεις; Tο αντρικό δώρο είναι μια κατηγορία από μόνο του, καθώς συνήθως...