48ωρη πανελλαδική απεργία κήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία

Σαρανταοκτάωρη πανελλαδική απεργία αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από τις 6.00 π.μ. της Πέμπτης 22 Σεπτεμβρίου έως τις 6.00 π.μ. του Σαββάτου 24 Σεπτεμβρίου.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι «τα υφιστάμενα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο κλάδος  των  ναυτεργατών θεριεύουν και  οξύνονται ακόμη  περισσότερο με τις νέες ρυθμίσεις και απαιτήσεις του  τρίτου μνημονίου και του Νόμου 4387/2016 για το ασφαλιστικό». Σύμφωνα με την ΠΝΟ «οι επαναϋπολογισμοί  των συντάξεων δεν στοχεύουν στην δήθεν βελτίωση των δημοσιονομικών αποτελεσμάτων  του  Κράτους αλλά στην κυριολεξία σκοπεύουν στην ακόμη  μεγαλύτερη φτωχοποίηση των εργαζομένων και των συνταξιούχων και  στην δραματική μείωση μισθών και συντάξεων (κύριων και επικουρικών) χάριν της ‘ενίσχυσης της επιχειρηματικής ισχύος σε βάρος της εργασίας χάριν της ανταγωνιστικότητας’».

Η Ομοσπονδία ξεκαθαρίζει ότι για την ΠΝΟ «δεν τέθηκε ποτέ και δεν  τίθεται, και  ούτε  βέβαια  θα  τεθεί, κανένα  απολύτως θέμα  διαπραγμάτευσης για μείωση των όσων ορίζουν οι ΣΣΕ του κλάδου. Αντίθετα, όπως υπογραμμίζει, «πάγια επιδίωξη είναι η αύξηση των αμοιβών και η αναπλήρωση των μέχρι σήμερα απωλειών από  τους εργασιακοκτόνους νόμους των μνημονίων».

Δημοφιλή άρθρα

Λαμπάκι λαδιού: Γιατί ανάβει και πώς να το διορθώσετε;

Δείτε γιατί ανάβει το λαμπάκι λαδιού στο αυτοκίνητό σας και βρείτε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεται για να το διορθώσετε!

Οδηγός Πόλης: Εναλλακτικοί χώροι για παιδικά πάρτυ στη Θεσσαλονίκη

Αν αναζητάτε εναλλακτικούς χώρους για παιδικά πάρτυ στη Θεσσαλονίκη, διαβάστε τον οδηγό μας & κάντε τα πιο αξέχαστα πάρτυ γενεθλίων ή γιορτής!

Λεκάνη τουαλέτας: 5 Παράγοντες για τη σωστή επιλογή!

Δείτε πώς να επιλέξτε την ιδανική λεκάνη τουαλέτας για τον χώρο και τις ανάγκες σας!

5 + 1 Κοντινές Αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη

Έχεις ανάγκη ένα city break; Βρες 5 + 1 μοναδικές προτάσεις μια ανάσα από τη Θεσσαλονίκη!

10 + 1 Χριστουγεννιάτικα Δώρα για Άντρες: Τι δώρο να του πάρω;

Αναζητάς χριστουγεννιάτικα δώρα για άντρες, αλλά δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις τι τελικά θα πάρεις; Tο αντρικό δώρο είναι μια κατηγορία από μόνο του, καθώς συνήθως...