5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σύρου: Από την Ερμούπολη στο ναυπηγείο του Ταρσανά

Με προβολές ταινιών σε ιδιαίτερες τοποθεσίες, προσφέροντας διαφορετικές εμπειρίες θέασης και αναδεικνύοντας τη μοναδική ομορφιά της Σύρου και της νεοκλασικής πρωτεύουσάς της, της Ερμούπολης, άρχισε το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σύρου.

Ανάμεσα στους ιδιαίτερους τόπους που έχουν επιλεγεί είναι το θέατρο Απόλλων της Ερμούπολης, το ναυπηγείο του Ταρσανά, η παραλία, αδιαμόρφωτοι υπαίθριοι χώροι (προβολές drive-in), ταράτσες κτιρίων και άλλα.

Το Syros International Film Festival περιλαμβάνει στο πρόγραμμά του μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες και διάφορες εκδηλώσεις.

Με τίτλο της την αμερικανική φράση «Cracking Up», – μια φράση που παραπέμπει τόσο στο διαταραγμένο όσο και στο ξεκαρδιστικό, αλλά και σε καθετί που γκρεμίζει τη σταθερή αντίληψή μας για την «κανονικότητα», η φετινή διοργάνωση προτείνει ένα πρόγραμμα ταινιών, περφόρμανς και εργαστήρια, σε μοναδικές τοποθεσίες, που μας καλούν να ξανασκεφτούμε τα όρια του κινηματογράφου, μέσα από μια ασυνήθιστη εμπειρία που απευθύνεται σε όλες μας τις αισθήσεις ταυτόχρονα.

Για περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ και για το πώς μπορείτε να έρθετε στη Σύρο, επισκεφτείτε το ιστότοπο του φεστιβάλ: www.syrosfilmfestival.org