Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων

Εξαρθρώθηκαν δύο κυκλώματα που ανήκουν σε  «μαφία» η οποία ελέγχει το μεγαλύτερο κομμάτι δραστηριότητας που συνδέεται με διαρρήξεις και κλοπές σε όλη την Ελλάδα, με ορμητήριο τη Δυτική Άττικη, σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ. Η εξάρθρωση αυτή επιτεύχθηκε έπειτα από πολύμηνες έρευνες της Ασφάλειας Αττικής και την γιγάντια επιχείρηση, που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί, με τη συνεργασία αστυνομικών υπηρεσιών από όλη την επικράτεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τις δύο εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες συντόνιζαν και κατηύθυναν τη δράση όλων των υπο-ομάδων Ρομά, που έχουν εντοπιστεί κατά καιρούς ή που εντοπίστηκαν τώρα, στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών.

Όπως ανέφερε αρμόδιος αξιωματικός, αρχηγικά μέλη του κυκλώματος φέρονται ότι είναι γνωστά πρόσωπα στο χώρο των Ρομά, (τουλάχιστον 10 άτομα), με έδρα, κυρίως, την Δυτική Αττική, τα οποία ζούσαν μέσα στη χλιδή, σε πολυτελείς βίλες στην Αττική, την Λάρισα, την Θεσσαλονίκη την Βέροια και άλλες πόλεις, κυκλοφορούσαν με «Φεράρι», «Πόρσε» και άλλα πανάκριβα αυτοκίνητα, έδιναν την εντύπωση μεγιστάνων και την ίδια στιγμή δήλωναν άνεργοι και άποροι.

Στα κατασχεθέντα περιλαμβάνονται χρηματικά ποσά εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, χρυσές λίρες, κοσμήματα, όπλα, και δεκάδες πολυτελή αυτοκίνητα, τα οποία στην συντριπτική τους πλειονότητα είναι στα ονόματα των αρχηγικών μελών των δύο εγκληματικών οργανώσεων και των στενών συνεργατών τους.

Δημοφιλή άρθρα

Λαμπάκι λαδιού: Γιατί ανάβει και πώς να το διορθώσετε;

Δείτε γιατί ανάβει το λαμπάκι λαδιού στο αυτοκίνητό σας και βρείτε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεται για να το διορθώσετε!

Οδηγός Πόλης: Εναλλακτικοί χώροι για παιδικά πάρτυ στη Θεσσαλονίκη

Αν αναζητάτε εναλλακτικούς χώρους για παιδικά πάρτυ στη Θεσσαλονίκη, διαβάστε τον οδηγό μας & κάντε τα πιο αξέχαστα πάρτυ γενεθλίων ή γιορτής!

Λεκάνη τουαλέτας: 5 Παράγοντες για τη σωστή επιλογή!

Δείτε πώς να επιλέξτε την ιδανική λεκάνη τουαλέτας για τον χώρο και τις ανάγκες σας!

5 + 1 Κοντινές Αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη

Έχεις ανάγκη ένα city break; Βρες 5 + 1 μοναδικές προτάσεις μια ανάσα από τη Θεσσαλονίκη!

10 + 1 Χριστουγεννιάτικα Δώρα για Άντρες: Τι δώρο να του πάρω;

Αναζητάς χριστουγεννιάτικα δώρα για άντρες, αλλά δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις τι τελικά θα πάρεις; Tο αντρικό δώρο είναι μια κατηγορία από μόνο του, καθώς συνήθως...