Πρ. Παυλόπουλος: Για μας τους Ελληνες η αντίσταση είναι παράδοση αιώνων

«Εμείς οι Έλληνες είμαστε λαός της ελευθερίας, γιατί για μας η αντίσταση είναι παράδοση αιώνων, η ιστορία μας είναι ένας αιώνιος αγώνας για την ανεξαρτησία», δήλωσε το μεσημέρι από την μονή Αρκαδίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, που παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 150 χρόνια του ολοκαυτώματος της μονής.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο κ. Παυλόπουλος είπε: «Η μονή Αρκαδίου και η εμβληματική ιστορία της για το ελληνικό έθνος, σηματοδοτούν ένα ακόμα μεγαλειώδες ”όχι”. Γι’ αυτό ακριβώς πάντοτε τεκμηριώνουν πως, όπως είχα πει πριν από λίγες ημέρες στη Θεσσαλονίκη στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, εμείς οι Έλληνες είμαστε λαός της ελευθερίας, γιατί για μας η αντίσταση είναι παράδοση αιώνων. Και η ιστορία μας είναι ένας αιώνιος αγώνας για την ανεξαρτησία. Αγώνας τον οποίο φέρνουμε πάντα σε πέρας ομονοώντες, αποφασισμένοι και ανυποχώρητοι».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, που επίσης παρέστη στις εκδηλώσεις, δήλωσε ότι ο αγώνας των Κρητικών σηματοδότησε την ενότητα του έθνους: «Εδώ στο Αρκάδι, πριν από 150 ακριβώς χρόνια, γράφτηκε ίσως το πιο ένδοξο κεφάλαιο στον εθνικό απελευθερωτικό αγώνα της Κρήτης. Η θυσία του Αρκαδίου είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρη παρά ποτέ. Τιμούμε αυτούς τους Κρητικούς αγωνιστές που έδωσαν τη δικιά τους προσωπική μάχη για την ελευθερία και για την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, σηματοδοτώντας με αυτό τον τρόπο την ενότητα του ελληνικού έθνους. Τους είμαστε αιώνια υπόχρεοι».

Oι εκδηλώσεις εορτασμού της 150ής Αρκαδικής Εθελοθυσίας, πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη λαμπρότητα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, του αρχηγού της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά και πολλών επισήμων. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

 

 

Δημοφιλή άρθρα

Λαμπάκι λαδιού: Γιατί ανάβει και πώς να το διορθώσετε;

Δείτε γιατί ανάβει το λαμπάκι λαδιού στο αυτοκίνητό σας και βρείτε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεται για να το διορθώσετε!

Οδηγός Πόλης: Εναλλακτικοί χώροι για παιδικά πάρτυ στη Θεσσαλονίκη

Αν αναζητάτε εναλλακτικούς χώρους για παιδικά πάρτυ στη Θεσσαλονίκη, διαβάστε τον οδηγό μας & κάντε τα πιο αξέχαστα πάρτυ γενεθλίων ή γιορτής!

Λεκάνη τουαλέτας: 5 Παράγοντες για τη σωστή επιλογή!

Δείτε πώς να επιλέξτε την ιδανική λεκάνη τουαλέτας για τον χώρο και τις ανάγκες σας!

5 + 1 Κοντινές Αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη

Έχεις ανάγκη ένα city break; Βρες 5 + 1 μοναδικές προτάσεις μια ανάσα από τη Θεσσαλονίκη!

10 + 1 Χριστουγεννιάτικα Δώρα για Άντρες: Τι δώρο να του πάρω;

Αναζητάς χριστουγεννιάτικα δώρα για άντρες, αλλά δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις τι τελικά θα πάρεις; Tο αντρικό δώρο είναι μια κατηγορία από μόνο του, καθώς συνήθως...