Μουσική για τον κινηματογράφο από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Η μουσική αποτέλεσε εξαρχής αναπόσπαστο κομμάτι του κινηματογράφου και προϋπήρξε μάλιστα του λόγου. Στον βωβό κινηματογράφο συνόδευε τις εικόνες ως στοιχείο μάλλον της προβολής παρά της ταινίας, ενώ στον ομιλούντα γίνεται πλέον συστατικό στοιχείο της ταινίας. Η μουσική συνοδεύει το οπτικό ερέθισμα και ενισχύει τη συναισθηματική επιρροή και την αισθαντικότητά του, ενώ συντελεί αποφασιστικά στην υποκειμενική βίωση της ιστορίας από το θεατή, που οδηγεί στην default-aspxεπιζητούμενη προσωπική ταύτιση και την ψυχολογική δημιουργία του μύθου. Υπήρξαν βέβαια και μουσικά θέματα που ξεπέρασαν αυτό το συνοδευτικό ρόλο και λειτούργησαν ως αυτόνομα μουσικά έργα, ενώ κάποια αποτέλεσαν και το σημείο αναφοράς μίας ταινίας, επισκιάζοντάς την ουσιαστικά. Σε κάθε περίπτωση, η κινηματογραφική μουσική αποτελεί βασικότατο συστατικό του μαγικού κόσμου της έβδομης τέχνης.
Στο πλαίσιο αυτό, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με υπέροχες μελωδίες από αγαπημένες ταινίες του κινηματογράφου σήμερα το βράδυ στις 9 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα Φίλων της Μουσικής, Μ1.  Την ΚΟΘ θα διευθύνει ο διάσημος Γάλλος μαέστρος Martin Lebel. Σολίστ ο καταξιωμένος βιολονίστας και κορυφαίος της ΚΟΘ Ανδρέας Παπανικολάου.

Θα ακουστούν:
Χάουαρντ Σορ (1946): The fellowship από την ταινία “Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών’’
Τζον Γουίλιαμς (1932-): “Η λίστα του Σίντλερ”, για βιολί και ορχήστρα
-Theme from Schindler’s List
-Jewish Town
-Remembrances
Τζον Κοριλιάνο (1938-): Σακόν, από την ταινία “To κόκκινο βιολί”
Αλεξάντρ Ντεσπλά (1961-): The mission, από την ταινία “Αργώ”
Αλεξάντρ Ντεσπλά (1961-): Σουίτα, από την ταινία “Η Απίστευτη Ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον”
Αλεξάντρ Ντεσπλά (1961-): Σουίτα, από την ταινία “Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου”

Δημοφιλή άρθρα

Λαμπάκι λαδιού: Γιατί ανάβει και πώς να το διορθώσετε;

Δείτε γιατί ανάβει το λαμπάκι λαδιού στο αυτοκίνητό σας και βρείτε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεται για να το διορθώσετε!

Οδηγός Πόλης: Εναλλακτικοί χώροι για παιδικά πάρτυ στη Θεσσαλονίκη

Αν αναζητάτε εναλλακτικούς χώρους για παιδικά πάρτυ στη Θεσσαλονίκη, διαβάστε τον οδηγό μας & κάντε τα πιο αξέχαστα πάρτυ γενεθλίων ή γιορτής!

Λεκάνη τουαλέτας: 5 Παράγοντες για τη σωστή επιλογή!

Δείτε πώς να επιλέξτε την ιδανική λεκάνη τουαλέτας για τον χώρο και τις ανάγκες σας!

5 + 1 Κοντινές Αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη

Έχεις ανάγκη ένα city break; Βρες 5 + 1 μοναδικές προτάσεις μια ανάσα από τη Θεσσαλονίκη!

10 + 1 Χριστουγεννιάτικα Δώρα για Άντρες: Τι δώρο να του πάρω;

Αναζητάς χριστουγεννιάτικα δώρα για άντρες, αλλά δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις τι τελικά θα πάρεις; Tο αντρικό δώρο είναι μια κατηγορία από μόνο του, καθώς συνήθως...