Νίκος Ταχιάος: Προτεραιότητά μας η καθημερινότητα της πόλης

«Θεσσαλονίκη, υπεύθυνα». Αυτό είναι το όνομα της δημοτικής παράταξης που συγκροτεί ο Νίκος Ταχιάος, ο οποίος πρόσφατα έλαβε την επίσημη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας για το δήμο Θεσσαλονίκης.

Ο Νίκος Ταχιάος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου κράτησε αποστάσεις από τη διοίκηση Παπαγεωργόπουλου, που ταλανίστηκε από το μεγάλο σκάνδαλο της υπεξαίρεσης στο δήμο Θεσσαλονίκης. Όπως είπε «το ψηφοδέλτιο που θα συγκροτήσει είναι ευρύτερο και όχι νεοδημοκρατικό παρά το γεγονός ότι ο ίδιος είναι Νεοδημοκράτης». Ο ίδιος απέκλεισε οποιαδήποτε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε πως αποφάσισε να διεκδικήσει την ψήφο των Θεσσαλονικέων πολιτών με αίσθημα ευθύνης. «Ζω κι αγαπώ αυτήν την πόλη και δεν δικαιούμαι να είμαι παρατηρητής. Θέλω να δω την πόλη μου ν’ αποκτά τα αυτονόητα και στοιχειώδη- καθαριότητα, ευταξία, ασφάλεια- και να παίρνει τον δρόμο για την ανάπτυξη για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες» είπε χαρακτηριστικά.

Με σύνθημα «όλοι μαζί για μια πόλη για όλους» ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπογράμμισε πως η υποψηφιότητά του εκτός από τιμή αποτελεί και ευθύνη «για να χαμογελάσει η πόλη ξανά και να πάμε μπροστά».

Για Σαμαρά, Ψωμιάδη και Παπαγεωργόπουλο

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τον Αντώνη Σαμαρά είπε ότι «ήταν ένας πολύ καλός πρωθυπουργός» ενώ για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη επανέλαβε ότι «δεν θα μπορούσε να συνεργαστεί μαζί του». Αναφερόμενος στον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο είπε:«Με βρήκε στο δήμο. Ήταν έντιμος μαζί μου, ήμουν έντιμος μαζί του. Έφυγα το 2006 και δεν έζησα τα γεγονότα μετά. Τα πράγματα γι’ αυτόν τελείωσαν με μια δίκη. Δεν ταυτίζομαι μαζί του…».

Για την Κατερίνα Νοτοπούλου

Ο Νίκος Ταχιάος χαρακτήρισε την Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία έχει λάβει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο Θεσσαλονίκης, είπε ότι «είναι ένα νέο πρόσωπο» και εκτίμησε ότι «σίγουρα κάτι έχει να πει. Ας την ακούσουμε». Σχετικά με την παράταξη «Εντάξει» είπε ότι τα μέλη της είναι ευπρόσδεκτα στην παράταξη που θα σχηματίσει.

«Ο μύθος της μίζερης πόλης»

Ο Νίκος Ταχιάος ανέφερε ότι «ο μύθος της μίζερης πόλης είναι ανυπόστατος» τονίζοντας ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του ως αντιδήμαρχος Πολιτισμού «έγιναν πράγματα».  «Δεν θα πουλήσω το brand “Ταχιάος” αλλά τη Θεσσαλονίκη. Αυτό που θα “πουλήσουμε” στο εξωτερικό είναι η πόλη» σημείωσε.

Θα συναντηθεί με τον Γιάννη Μπουτάρη

Όπως είπε ο κ. Ταχιάος πρόκειται να συναντηθεί με τον Γιάννη Μπουτάρη ενώ είπε: «Τον Μπουτάρη τον είδα θετικά στην αρχή. Ακόμη και σήμερα θέλω να δω τη θετική του πλευρά. Διαφώνησα μαζί του σχετικά με τη δήλωση του για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης αλλά και για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Αυτή τη στιγμή ο Γιάννης Μπουτάρης έχει χαμηλή δημοτικότητα. Θα μπορούσα να το εκμεταλλευτώ και να μιλάω άσχημα γι’ αυτόν».

«Ευταξία στην πόλη»

Ο Νίκος Ταχιάος ανέφερε ότι «προτεραιότητα είναι η καθημερινότητα της πόλης και η καθαριότητα». Όπως είπε για τη σημερινή εικόνα έχουν ευθύνες ο δήμος αλλά και οι πολίτες. «Η νέα διοίκηση θα δείξει τη μέριμνά της και τη φροντίδα της για την πόλη. Για την ευταξία, την καθαριότητα, για να κινητοποιήσουμε τους πολίτες. Τα Χριστούγεννα του 2019 η Θεσσαλονίκη θα πρέπει να έχει μια άλλη εικόνα» τόνισε.

 

Δημοφιλή άρθρα

Λαμπάκι λαδιού: Γιατί ανάβει και πώς να το διορθώσετε;

Δείτε γιατί ανάβει το λαμπάκι λαδιού στο αυτοκίνητό σας και βρείτε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεται για να το διορθώσετε!

Οδηγός Πόλης: Εναλλακτικοί χώροι για παιδικά πάρτυ στη Θεσσαλονίκη

Αν αναζητάτε εναλλακτικούς χώρους για παιδικά πάρτυ στη Θεσσαλονίκη, διαβάστε τον οδηγό μας & κάντε τα πιο αξέχαστα πάρτυ γενεθλίων ή γιορτής!

Λεκάνη τουαλέτας: 5 Παράγοντες για τη σωστή επιλογή!

Δείτε πώς να επιλέξτε την ιδανική λεκάνη τουαλέτας για τον χώρο και τις ανάγκες σας!

5 + 1 Κοντινές Αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη

Έχεις ανάγκη ένα city break; Βρες 5 + 1 μοναδικές προτάσεις μια ανάσα από τη Θεσσαλονίκη!

10 + 1 Χριστουγεννιάτικα Δώρα για Άντρες: Τι δώρο να του πάρω;

Αναζητάς χριστουγεννιάτικα δώρα για άντρες, αλλά δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις τι τελικά θα πάρεις; Tο αντρικό δώρο είναι μια κατηγορία από μόνο του, καθώς συνήθως...