Κορυφώνεται η κρίση στο ΚΙΝΑΛ – Φ. Γεννηματά: Η ρήξη δεν ήταν δική μου επιλογή…

Στον Ευάγγελο Βενιζέλο επέρριψε τις ευθύνες για την εσωκομματική ρήξη στο ΚΙΝΑΛ, η Φώφη Γεννηματά, υποστηρίζοντας πως η σύγκρουση δεν ήταν δική της επιλογή. Όπως τόνισε το απόγευμα, μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικό Οργανωτικό Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ, «η ρήξη και η σύγκρουση δεν ήταν και δεν είναι ποτέ δική μου επιλογή. Έχω όμως και έχουμε την ευθύνη δύσκολων αλλά αναγκαίων αποφάσεων».

Μάλιστα σε μια προσπάθεια να ηρεμήσει τα εσωκομματικά πνεύματα και να καθησυχάσει τους βουλευτές και τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ, που αντιδρούν και ασκούν δριμεία κριτική για την «απομάκρυνση» του Ευάγγελου Βενιζέλου, η Φώφη Γεννηματά, απηύθυνε κάλεσμα ενότητας και συστράτευσης και τόνισε πως έχει επίγνωση της αγωνίας τους ενώ επισήμανε πως «η εσωστρέφεια ρίχνει νερό στο μύλο ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ».

Υπερασπίστηκε δε την απόφαση της να θέσει επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, τον Γ. Καμίνη, λέγοντας πως η επιλογή της σηματοδοτεί το άνοιγμα του κόμματος σε στελέχη της ευρύτερης κεντροαριστεράς, για να «συμπαραταχτούν, να ενώσουν την δύναμή τους με το Κίνημα Αλλαγής». «Αυτό σηματοδοτούμε με τις επιλογές μας. Η επιλογή μου για το ψηφοδέλτιο υπηρετεί αυτό το στόχο. Έχει ξεκάθαρα πολιτικά και όχι προσωπικά κριτήρια. Θα κριθεί από τους πολίτες» τόνισε.

Ο Τσίπρας έπαιξε τα ρέστα του

Αποτιμώντας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είπε πως το ΚΙΝΑΛ βγήκε ενισχυμένο από μία άνιση μάχη, «ακραίας πόλωσης εθνικών εκλογών» στην οποία όπως είπε «ο Τσίπρας έπαιξε τα ρέστα του». Όπως υπογράμμισε «είμαστε ενισχυμένοι, τρίτο κόμμα και με νέα πολιτικά δεδομένα που επιτρέπουν άλμα. Είχαμε σημαντική καταγραφή στην αυτοδιοίκηση, εμείς μόνο αντέξαμε το γαλάζιο κύμα και είμαστε η 2η δύναμη στο χώρο. Στις ερχόμενες εκλογές  θέτουμε ως στόχο να αντιστοιχίσουμε τις κοινωνικές και αυτοδιοικητικές μας δυνάμεις με το εκλογικό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών». Όπως είπε «ο κ. Τσίπρας τα έδωσε όλα, ηττήθηκε, αποδοκιμάστηκε, φεύγει». Σημείωσε επίσης πως ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να απαλλάξει τη ΝΔ από τις ευθύνες της και με την πολιτική του «έγινε ο μέγας χορηγός του κ. Μητσοτάκη».

Όπως είπε το Κίνημα Αλλαγής είναι έτοιμο και αναλαμβάνει την ευθύνη να ανταποκριθεί στο ιστορικό χρέος του και πως στις εθνικές εκλογές «χρειάζεται μια καθαρή και ισχυρή εντολή».

Πρόκειται για πολιτική αυτοκτονία

Ωστόσο το εσωκομματικό κλίμα στο ΚΙΝΑΛ είναι διαταραγμένο και τρικυμιώδης. Σε δηλώσεις του ο βενιζελικός βουλευτής Λακωνίας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, τόνισε πως «χωρίς τον Βενιζέλο οδηγούμαστε σε πλήρη αποσύνθεση». Πρότεινε δε, ως διορθωτική κίνηση, να τοποθετηθεί ο Ε. Βενιζέλος στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας του κόμματος και ο Γιώργος Καμίνης στη δεύτερη.

«Αυτή είναι η μόνη λύση. Αλλιώς οδηγούμαστε σε πλήρη αποδιοργάνωση και αποσύνθεση» σχολίασε.

Επίσης ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, μίλησε για μία αρνητική εξέλιξη, η οποία, όπως είπε, «θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί και δεν βοηθάει έναν μήνα πριν από τις εθνικές εκλογές» ενώ άφησε και αιχμές κατά της Φ. Γεννηματα, μιλώντας για ενότητα «που σφυρηλατείται με σεβασμό στις ιδέες, στη δημοκρατική λειτουργία, αλλά και την ιστορία της παράταξης και των προσώπων που πρωταγωνίστησαν στις κρίσιμες καμπές της».

Ανάλογα και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Λιντζέρης, παρομοίασε την αποπομπή Βενιζέλου με πολιτική αυτοκτονία και ανακοίνωσε πως αποσύρει την υποψηφιότητά του στις προσεχείς εκλογές. «Παραμονή εκλογών, με το να προκαλείς ακρωτηριασμό και εσωστρέφεια εξοβελίζοντας ένα κορυφαίο στέλεχος, δημιουργείς προϋποθέσεις να ανέβουν άλλα κόμματα», τόνισε, και στη γραμμή Βενιζέλου, εκτίμησε πως το ΚΙΝΑΛ επιχειρεί «στροφή προς την μεριά του ΣΥΡΙΖΑ».

Φ.Δ.

Δημοφιλή άρθρα

Λαμπάκι λαδιού: Γιατί ανάβει και πώς να το διορθώσετε;

Δείτε γιατί ανάβει το λαμπάκι λαδιού στο αυτοκίνητό σας και βρείτε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεται για να το διορθώσετε!

Οδηγός Πόλης: Εναλλακτικοί χώροι για παιδικά πάρτυ στη Θεσσαλονίκη

Αν αναζητάτε εναλλακτικούς χώρους για παιδικά πάρτυ στη Θεσσαλονίκη, διαβάστε τον οδηγό μας & κάντε τα πιο αξέχαστα πάρτυ γενεθλίων ή γιορτής!

Λεκάνη τουαλέτας: 5 Παράγοντες για τη σωστή επιλογή!

Δείτε πώς να επιλέξτε την ιδανική λεκάνη τουαλέτας για τον χώρο και τις ανάγκες σας!

5 + 1 Κοντινές Αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη

Έχεις ανάγκη ένα city break; Βρες 5 + 1 μοναδικές προτάσεις μια ανάσα από τη Θεσσαλονίκη!

10 + 1 Χριστουγεννιάτικα Δώρα για Άντρες: Τι δώρο να του πάρω;

Αναζητάς χριστουγεννιάτικα δώρα για άντρες, αλλά δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις τι τελικά θα πάρεις; Tο αντρικό δώρο είναι μια κατηγορία από μόνο του, καθώς συνήθως...