Πωλητές της «σχεδίας» για μια ώρα

«114 εφημερίδες δρόμου, 41 χώρες, 5 ήπειροι, 14.000 άστεγοι πωλητές, 6.000.000 αναγνώστες, 1 φωνή ενάντια στη φτώχεια» είναι το σύνθημα του Διεθνούς Δικτύου Εφημερίδων του Δρόμου (International Network of Street Papers – INSP, www.street-papers.org). Είναι το σύνθημα και του περιοδικού δρόμου «σχεδία».
Στο πλαίσιο των δράσεων της Διεθνούς Εβδομάδας Πωλητών Περιοδικών Δρόμου (International Vendors Week), χθες Σάββατο, άνθρωποι από τον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, φορέσαν τα γιλέκα των πωλητών της «σχεδίας» και βγήκαν στους δρόμους για πώληση. Μεταξύ άλλων, οι συγγραφείς Βασίλης Αλεξάκης και Αύγουστος Κορτώ, οι ηθοποιοί Χρήστος Λούλης, Γιούλικα Σκαφιδά, Γιάννης Στάνκογλου, Θεοδώρα Τζήμου, από το χώρο της μουσικής η Μαριέττα Φαφούτη, ο σεφ Ηλίας Μαμαλάκης αλλά και δημοσιογράφοι, μουσικοί παραγωγοί με το περιοδικό δρόμου «σχεδία» ανά χείρας, βρέθηκαν χθες για μία ώρα, 12:00-13:00 (ορισμένοι και παραπάνω), σε κεντρικά «πόστα» της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης για να στείλουν το δικό τους μήνυμα κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
Στη Θεσσαλονίκη, στη δράση συμμετείχαν οι Γιάννης Σερβετάς από τους Ράδιο Αρβύλα (φωτογραφία από το FB της «σχεδίας), η ηθοποιός Γιολάντα Μπαλαούρα, οι δημοσιογράφοι Κωστής Ζαφειράκης, Νικόλ Καζαντζίδου,  Ευθύμιος Σαββάκης, Στέφανος Τσιτσόπουλος, δίπλα στους τακτικούς πωλητές του περιοδικού.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η «ΣΧΕΔΙΑ»

Είναι ανεξάρτητο περιοδικό που πωλείται στους δρόμους, παρέχοντας μια ξεχωριστή ευκαιρία σε αστέγους, ανέργους και άλλους ανθρώπους που προέρχονται από κοινωνικά και οικονομικά ευάλωτους πληθυσμούς να εξασφαλίσουν αξιοπρεπώς ένα εισόδημα, αλλά και ένα επιπλέον κίνητρο να ξαναχτίσουν τις ζωές τους. Kυκλοφορεί κάθε τελευταία Τετάρτη κάθε μήνα (εκτός Αυγούστου). Οι πωλητές προμηθεύονται το περιοδικό δρόμου από τα σημεία διάθεσης καταβάλλοντας για κάθε αντίτυπο το 50% της αναγραφόμενης στο εξώφυλλο τιμής πώλησης (1,5€). Οι πωλητές, στη συνέχεια, πωλούν τα περιοδικά που έχουν προμηθευτεί σε προκαθορισμένα σημεία έναντι 3€ (όσο, δηλαδή, είναι η τιμή που αναγράφεται στο εξώφυλλο) κρατώντας το σύνολο των εσόδων. Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα στο facebook.

Δημοφιλή άρθρα

Λαμπάκι λαδιού: Γιατί ανάβει και πώς να το διορθώσετε;

Δείτε γιατί ανάβει το λαμπάκι λαδιού στο αυτοκίνητό σας και βρείτε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεται για να το διορθώσετε!

Οδηγός Πόλης: Εναλλακτικοί χώροι για παιδικά πάρτυ στη Θεσσαλονίκη

Αν αναζητάτε εναλλακτικούς χώρους για παιδικά πάρτυ στη Θεσσαλονίκη, διαβάστε τον οδηγό μας & κάντε τα πιο αξέχαστα πάρτυ γενεθλίων ή γιορτής!

Λεκάνη τουαλέτας: 5 Παράγοντες για τη σωστή επιλογή!

Δείτε πώς να επιλέξτε την ιδανική λεκάνη τουαλέτας για τον χώρο και τις ανάγκες σας!

5 + 1 Κοντινές Αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη

Έχεις ανάγκη ένα city break; Βρες 5 + 1 μοναδικές προτάσεις μια ανάσα από τη Θεσσαλονίκη!

10 + 1 Χριστουγεννιάτικα Δώρα για Άντρες: Τι δώρο να του πάρω;

Αναζητάς χριστουγεννιάτικα δώρα για άντρες, αλλά δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις τι τελικά θα πάρεις; Tο αντρικό δώρο είναι μια κατηγορία από μόνο του, καθώς συνήθως...