Παραλήρημα των χρυσαυγιτών: «Θα γκρεμίσουμε το σπίτι του αρχισφαγέα Μπελογιάννη»

Μια παραληρηματική απειλητική τοποθέτηση κατά της αριστεράς και του αγωνιστή Νίκου Μπελογιάννη ήταν αυτή του βουλευτή του Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλου που προκάλεσε την οργή των βουλευτών κατά τη συζήτηση για την προανακριτική επιτροπή.

Με αφορμή τα χθεσινά εγκαίνια του Μουσείου Μπελογιάννη στην γενέτειρα του Αμαλιάδα, ο βουλευτής της εγκληματικής οργάνωσης Παναγιώτης Ηλιόπουλος, απασφάλισε και χαρακτήρισε «αρχισφαγέα» τον μεγάλο αγωνιστή της Αριστεράς, απειλώντας μάλιστα πως αυτός και οι όμοιοι του θα «γκρεμίσουν» το σπίτι του.

«Χθες ο Τσίπρας, ευρισκόμενος με την πλάτη στον τοίχο, για να τσιγκλίσει τα αριστερά αντανακλαστικά του ακροατηρίου του, εγκαινίασε ένα μουσείο για τον Μπελογιάννη. Για τον αρχισφαγέα του κομμουνιστικού κόμματος. Για αυτόν που ευθύνεται για τόσα εγκλήματα εγκαινιάστηκε ένα μουσείο. Βέβαια για τον Παύλο Μελά, του οποίου το σπίτι ρημάζει στην Κηφισιά, δεν έχει ακουστεί ούτε μια λέξη» είπε ο χρυσαυγίτης Ηλιόπουλος.

Άμεση ήταν η αντίδραση των βουλευτών της Αριστεράς που άρχισαν να διαμαρτύρονται από τα έδρανα τους, με τον Ηλιόπουλο να παραληρεί λέγοντας: «Τιμήσατε τον σφαγέα αλλά εμείς το σπίτι του θα το γκρεμίσουμε για να μην θυμίζει τα εγκλήματα του κομμουνισμού, όταν θα έρθει η ώρα. Θα δείτε το Μουσείο Μπελογιάννη τι θα γίνει, όταν θα έρθει η Χρυσή Αυγή στα πράγματα».

Η προκλητική τοποθέτηση προκάλεσε την παρέμβαση του αντιπροέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος είπε ότι «κανένα σπίτι δεν μπορεί κανείς να γκρεμίσει», με τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο να συνεχίζει να απειλεί, λέγοντας: «Καλά, θα έρθουμε στα πράγματα και θα δείτε».

Ο Ηλιόπουλος συνέχισε στο γνωστό χρυσαυγίτικο ύφος και ρώτησε  «ποιά είναι η άποψη της ΝΔ για τον Μπελογιάννη τον καπετάν Γιώτη και τους αριστερούς, με τον αντιπρόεδρο της Βουλής να του απαντά: «δεξιός είμαι αγενής δεν είμαι». Στη συνέχεια, ο Νικήτας Κακλαμάνης έδωσε εντολή «να βγουν από τα πρακτικά της Βουλής οι χαρακτηρισμοί για αρχισφαγέα και αρχιδιαπλεκόμενο».

«Η φασιστική Χρυσή Αυγή δεν έχει καν το ηθικό ανάστημα να αναφέρεται στη δράση του Μπελογιάννη και του ΚΚΕ. Όταν αυτός πολεμούσε τους ναζί κατακτητές, αυτοί ήταν αυτοί που συνεργάστηκαν μαζί τους, φορούσαν κουκούλες και έστελναν αγωνιστές στο εκτελεστικό απόσπασμα. Δεν μπορούν ακόμα να χωνέψουν την ήττα του φασισμού από τον Κόκκινο Στρατό», ήταν η απάντηση του βουλευτή του ΚΚΕ Σάκη Βαρδαλή απαντώντας στην επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Δημοφιλή άρθρα

Λαμπάκι λαδιού: Γιατί ανάβει και πώς να το διορθώσετε;

Δείτε γιατί ανάβει το λαμπάκι λαδιού στο αυτοκίνητό σας και βρείτε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεται για να το διορθώσετε!

Οδηγός Πόλης: Εναλλακτικοί χώροι για παιδικά πάρτυ στη Θεσσαλονίκη

Αν αναζητάτε εναλλακτικούς χώρους για παιδικά πάρτυ στη Θεσσαλονίκη, διαβάστε τον οδηγό μας & κάντε τα πιο αξέχαστα πάρτυ γενεθλίων ή γιορτής!

Λεκάνη τουαλέτας: 5 Παράγοντες για τη σωστή επιλογή!

Δείτε πώς να επιλέξτε την ιδανική λεκάνη τουαλέτας για τον χώρο και τις ανάγκες σας!

5 + 1 Κοντινές Αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη

Έχεις ανάγκη ένα city break; Βρες 5 + 1 μοναδικές προτάσεις μια ανάσα από τη Θεσσαλονίκη!

10 + 1 Χριστουγεννιάτικα Δώρα για Άντρες: Τι δώρο να του πάρω;

Αναζητάς χριστουγεννιάτικα δώρα για άντρες, αλλά δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις τι τελικά θα πάρεις; Tο αντρικό δώρο είναι μια κατηγορία από μόνο του, καθώς συνήθως...