Αχτύπητο ανέκδοτο Μειμαράκη: Δεν είπαμε ποτέ ψέματα στον ελληνικό λαό…

Με φόντο της ιαχές και τα συνθήματα μίας μικρής σχετικά ομάδας αναρχικών υπέρ της «αδειοδότησης» του Δ, Κουφοντίνα, διεξήχθη για ένα μεγάλο μέρος της, η σημερινή προεκλογική εκδήλωση της ΝΔ Θεσσαλονίκης που έγινε το βράδυ στο κινηματοθέατρο «Ολύμπιον», στην Αριστοτέλους, με κεντρικό ομιλητή τον πρώην πρόεδρο του κόμματος και επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Το σκηνικό θύμισε λίγο – πολύ μία σχετικά πρόσφατη εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στον ίδιο χώρο, με ομιλητές τους Κούλογλου – Τσακαλώτο. Μόνο που στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, η… αντισυγκέντρωση είχε διοργανωθεί από εθνικιστές και φασίστες ακροδεξιούς, που φωνασκούσαν συνθήματα ενάντια στους προδότες για την Συμφωνία των Πρεσπών. Φωτογραφικά περίπου ίδιο το σκηνικό με τους… «δύο κόσμους» να χωρίζει η γραμμή «ασφάλειας» των ΜΑΤ.

Εντός της αιθούσης του Ολύμπιον, το κλίμα ήταν πανηγυρικό. Όλοι εμφανίσθηκαν σίγουροι για τη νίκη της ΝΔ και όλοι ευχήθηκαν τα χειρότερα για τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Βαγγέλη Μειμαράκη να ξεπερνάει… τον Λαζόπουλο στα ανέκδοτα. Είπε το εξής αθεόφοβο και κάποιοι πονηροί στην πλατεία μειδίασαν διακριτικά, όπως άλλωστε αρμόζει σε προσεκτικούς ανθρώπους του κόσμου της δεξιάς. «Η ΝΔ δεν είπε ποτέ ψέμα, είμαστε το μόνο το κόμμα που δεν είπε ποτέ ψέμα στον ελληνικό λαό, πάντα λέγαμε την αλήθεια» ξεφούρνισε με χαρά ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και αποκάλεσε τον παρόντα Κ. Καραμανλή «πρόεδρο της καρδιάς μας». Είπε κι άλλο ανέκδοτο, όχι τόσο πετυχημένο. «Σήμερα είμαστε περισσότερο παρά ποτέ ενωμένοι» τόνισε, αλλά λίγοι τόλμησαν να χαμογελάσουν ενώ οι περισσότεροι ενθουσιάστηκαν.

Βέβαια το έδαφος της ιλαρότητας το είχε στρώσει νωρίτερα η Μαρία Σπυράκη, που είπε και κάτι σοσιαλιστικά, κατάλοιπα προφανώς από την εποχή της ΠΑΣΠ και του ΠΑΣΟΚ. Μίλησε για τους εργαζόμενους που τώρα, με τον κακό ΣΥΡΙΖΑ, πληρώνονται κάτω από 500 ευρώ, αλλά ξέχασε ποιος έφερε τον υποκατώτατο μισθό, κατάργησε τα εργασιακά δικαιώματα και ονειρεύεται 7ήμερη απασχόληση.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Γιάννης Ανδρουλάκης, Καλυψώ Γούλα, Βασιλική Λαζαράκου, Κατερίνα Μάρκου και Γιάννης Πάιδας ενώ παρόντες ήταν βουλευτές και στελέχη του κόμματος από την Θεσσαλονίκη και τους γύρω νομούς. Έλειπε πάλι ο Τζιτζικώστας. Είναι η ενότητα που έλεγε ο Βαγγέλης. Εμφανίσθηκε όμως ο Ταχιάος που απουσιάζε λόγω debate ενώ έκανε ένα πέρασμα και ο Πανίκας. Δεν είδαμε άλλο υποψήφιο δήμαρχο. Γεμάτο το Ολύμπιον αλλά δεν ήταν το αδιαχώρητο  …

Φ.Δ.