Αυξήθηκαν οι παρασύρσεις πεζών στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Αύξηση των θανάτων από παρασύρσεις πεζών, στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, σημειώθηκε φέτος, σε σχέση με την περσινή χρονιά, όπως δήλωσε ο διευθυντής Τροχαίας, Γιώργος Σουρβίνος, στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, “Πρακτορείο fm104.9”.

Συγκεκριμένα ο κ. Σουρβίνος ανέφερε ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, “από τον Ιανουάριο του 2017 μέχρι σήμερα, 11 συνάνθρωποι μας τραυματίστηκαν θανάσιμα από παράσυρση διερχόμενου οχήματος, ενώ το αντίστοιχο διάστημα, το 2016 είχαμε 9 νεκρούς”.

Όπως τόνισε, “ο αριθμός των ανθρώπων που παρασύρθηκαν από οχήματα είναι τρομακτικός, καθώς για το 2016 έφτασαν τους 310 και φέτος τους 246 εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης” και συμπλήρωσε, “πέρσι είχαμε 6 βαριά τραυματίες και φέτος έφτασαν ήδη τους επτά οι σοβαρά τραυματισμένοι από παρασύρσεις οχημάτων”.

Ο κ. Σουρβίνος ανέφερε επίσης ότι, «οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν παρασυρθεί από κάποιο όχημα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης είναι ηλικίας άνω των 65 ετών. Το ποσοστό ξεπερνά το 55% και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι από τις 11 θανατηφόρες παρασύρσεις πεζών, στις έξι ήταν ηλικιωμένοι πολίτες.

Σχολιάζοντας το τελευταίο 24ωρο κατά τη διάρκεια του οποίου, σημειώθηκαν επτά παρασύρσεις πεζών στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, ο διευθυντής Τροχαίας επισήμανε ότι τα περισσότερα περιστατικά συμβαίνουν στην Εγνατία, στο κέντρο της πόλης, “αυτό οφείλεται στην κακή συμπεριφορά των πεζών, δηλαδή στο γεγονός ότι οι πεζοί δεν περνάνε από τις διαβάσεις και εξαιτίας των έργων του μέτρο, καθώς υπάρχουν λαμαρίνες σε κάποια σημεία».

“Παρασύρσεις όμως γίνονται όχι μόνο στο κέντρο, αλλά και στην Περιφερειακή και την Εγνατία οδό” υποστήριξε και είπε ότι θεωρεί “αδιανόητο να επιχειρεί κάποιος να διασχίσει κάθετα τις δυο αυτές οδούς, όπου οι ταχύτητες είναι ιδιαίτερα αυξημένες”.

Σημαντικό ρόλο στην αύξηση των παρασύρσεων πεζών, πιστεύει ο κ Σουρβίνος, έχει “η χρήση κινητού, αλλά σίγουρα και η οικονομική κρίση, διότι οι περισσότεροι πλέον έχουν διάφορα στο μυαλό τους και είναι αφηρημένοι όταν οδηγούν”.

Η μόνη λύση για το δυσάρεστό αυτό φαινόμενο, σύμφωνα με τον διευθυντή Τροχαίας, είναι η παιδεία. “Να γίνονται μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας στα σχολεία. Όχι όμως απλά ενημέρωση των παιδιών, αλλά μάθημα το οποίο να βαθμολογείται και να εξετάζεται κανονικά σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Τα αποτελέσματα θα φανούν μετά από 10 χρόνια που θα έχουμε πολίτες, οδηγούς και πεζούς, με διαφορετική οδική κουλτούρα και συμπεριφορά” είπε ο κ. Σουρβίνος.

Δημοφιλή άρθρα

Λαμπάκι λαδιού: Γιατί ανάβει και πώς να το διορθώσετε;

Δείτε γιατί ανάβει το λαμπάκι λαδιού στο αυτοκίνητό σας και βρείτε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεται για να το διορθώσετε!

Οδηγός Πόλης: Εναλλακτικοί χώροι για παιδικά πάρτυ στη Θεσσαλονίκη

Αν αναζητάτε εναλλακτικούς χώρους για παιδικά πάρτυ στη Θεσσαλονίκη, διαβάστε τον οδηγό μας & κάντε τα πιο αξέχαστα πάρτυ γενεθλίων ή γιορτής!

Λεκάνη τουαλέτας: 5 Παράγοντες για τη σωστή επιλογή!

Δείτε πώς να επιλέξτε την ιδανική λεκάνη τουαλέτας για τον χώρο και τις ανάγκες σας!

5 + 1 Κοντινές Αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη

Έχεις ανάγκη ένα city break; Βρες 5 + 1 μοναδικές προτάσεις μια ανάσα από τη Θεσσαλονίκη!

10 + 1 Χριστουγεννιάτικα Δώρα για Άντρες: Τι δώρο να του πάρω;

Αναζητάς χριστουγεννιάτικα δώρα για άντρες, αλλά δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις τι τελικά θα πάρεις; Tο αντρικό δώρο είναι μια κατηγορία από μόνο του, καθώς συνήθως...