«Αγιοπαυλίτικα 2019»: Μουσική, χορός και λαϊκό γλέντι

Το θεσμικό τετραήμερο εκδηλώσεων «Αγιοπαυλίτικα», που είναι αφιερωμένο στο έργο του Αγίου Αποστόλου Παύλου, διοργανώνει και φέτος ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, με αφορμή και τη γιορτή των Πολιούχων Αγίων της Δ.Ε. Αγ. Παύλου Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Με άφθονη μουσική, χορό και τη λαϊκή παράδοση να συνδυάζεται αρμονικά με τον θρησκευτικό σκοπό των εκδηλώσεων, η σταθερά αναβαθμισμένη θεσμική διοργάνωση που πραγματοποιείται στη Δημοτική Ενότητα Αγίου Παύλου-Ευαγγελίστριας από την Κοινωφελή Επιχείρηση Υπηρεσιών, ξεκινά από αύριο Τετάρτη 26 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 29 Ιουνίου 2019, με μεγάλα ονόματα του πενταγράμμου, πλήθος αξιόλογων τοπικών σχημάτων, αλλά και μουσικά, χορευτικά και χορωδιακά σχήματα του δήμου που θα μας ταξιδέψουν στην παράδοση.

Πλούσιο πρόγραμμα

Την αυλαία των εκδηλώσεων θα ανοίξει την Τετάρτη 26 Ιουνίου το συγκρότημα του Νίκου Κατσίκα με μία λαϊκή συναυλία, ενώ τη σκυτάλη θα πάρουν την Πέμπτη 27 Ιουνίου η Χορωδία ΚΑΠΗ Αγίου Παύλου & Ευαγγελίστριας, η Χορωδία ενηλίκων παραρτήματος Αγίου Παύλου του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης – Συκεών και η Λαϊκή Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης – Συκεών με πλούσιο λαϊκό μουσικό πρόγραμμα. Την Παρασκευή 28 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου, θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, όπου θα χοροστατήσει ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, ενώ το βράδυ τη σκυτάλη θα πάρουν παραδοσιακά χορευτικά σχήματα του δήμου. Το Σάββατο 29 Ιουνίου, στις 8 το πρωί στον Ι.Ν. Αγίου Παύλου, θα τελεστεί αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στις 7 το απόγευμα Μέγας Εσπερινός και θα ακολουθήσει η περιφορά της εικόνας του Αποστόλου Παύλου στις 8 το βράδυ.Τα «Αγιοπαυλίτικα 2019» θα ολοκληρωθούν με τη μεγάλη ανοιχτή συναυλία της Κατερίνας Κούκα και τον νέο ερμηνευτή Ανδρέα Λάφη. Παράλληλα, τοπικά σχήματα θα προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να ενημερωθούν για την ιστορική πορεία και δράση του τόπου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των «Αγιοπαυλίτικων 2019»:

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ:

9 μ.μ. Λαϊκή συναυλία με το συγκρότημα του Νίκου Κατσίκα
(Γήπεδο μπάσκετ Ευαγγελίστριας (δίπλα στο Β΄ΚΑΠΗ))

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ:

8 μ.μ. Χορωδία ΚΑΠΗ Αγίου Παύλου & Ευαγγελίστριας.
Διευθύνει ο Χρήστος Στόικος και συνοδεύουν οι Πάνος Κοσμίδης στο πιάνο και Παναγιώτης Εντβιν Παναγιώτου στο φλάουτο.
Χορωδία ενηλίκων παραρτήματος Αγίου Παύλου του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης – Συκεών.
Διευθύνει η Ανίλα Τέκι και συνοδεύουν οι Πάνος Κοσμίδης στο πιάνο και Παναγιώτης Εντβιν Παναγιώτου στο φλάουτο.

9 μ.μ. Συναυλία με τη Λαϊκή Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης – Συκεών με πλούσιο λαϊκό μουσικό πρόγραμμα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ:

7 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Παναγιώτατου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμου.
Ιερός Ναός Αγίου Παύλου

9 μ.μ. Παραδοσιακά χορευτικά σχήματα:
-ΚΑΠΗ Αγίου Παύλου – Ευαγγελίστριας
-Β΄ΚΑΠΗ Αγίου Παύλου – Ευαγγελίστριας
-Ποντιακός Σύλλογος Αγίου Παύλου – Ευαγγελίστριας «Εύξεινος Πόντος»
-Γ΄ΚΑΠΗ Αγίου Παύλου
-Χορευτική Ομάδα Αγίου Παύλου «ΧΟΡΟΣΗΜΟ»
(Συμβολή οδού Ηπείρου και Λεωφόρου Όχι)

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ:

8 π.μ. Αρχιερατική Θεία Λειτουργία

7 μ.μ. Μέγας Εσπερινός

8 μ.μ. Περιφορά εικόνας Αγίου Αποστόλου Παύλου

9.30 μ.μ. Συναυλία με την Κατερίνα Κούκα.

Η Κατερίνα Κούκα σε μια συναρπαστική παράσταση, γεμάτη από τραγούδια της που όλοι έχουμε αγαπήσει! Ένα απολαυστικό πρόγραμμα που θα εμπλουτιστεί από τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών. Μαζί με το νέο ερμηνευτή Ανδρέα Λάφη μας προσκαλούν σε ένα μουσικό ταξίδι που στοχεύει κατευθείαν στη συγκίνηση.
(Συμβολή οδού Ηπείρου και Λεωφόρου Όχι)