Αγωγές κατά Τραμπ από στελέχη των Δημοκρατικών

Για παρενόχληση και εκφοβισμό ψηφοφόρων που ανήκουν σε μειονοτικές ομάδες, ενόψει των εκλογών, κατηγορούν τον Ντόναλντ Τραμπ, με αγωγή που κατέθεσαν εναντίον του, Στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος σε τέσσερις αμερικανικές πολιτείες – Πενσιλβάνια, Νεβάδα, Αριζόνα και Οχάιο. Οι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν ότι ο μεγιστάνας και στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος έχουν επιδοθεί σε μια εντατική «εκστρατεία εκφοβισμού μέσω αυτόκλητων τιμωρών των ψηφοφόρων» που παραβιάζει το Νόμο του 1965 σχετικά με τα Εκλογικά Δικαιώματα και τον νόμο του 1871 κατά της Κου Κλουξ Κλαν.

Αντίστοιχα και η Χίλαρι Κλίντον, ευρισκόμενη στο Οχάιο, δήλωσε πως ο Τραμπ ελπίζει ότι θα αποθαρρύνει τους πολίτες από το να συμμετάσχουν στις εκλογές. «Ολόκληρη η στρατηγική του είναι να καταστείλει την ψηφοφορία. Πολύ θόρυβος. Πολλοί αντιπερισπασμοί» επισήμανε η Κλίντον σε ομιλία στο Κλίβελαντ.

Από τον Αύγουστο ο Ντόναλντ Τραμπ προτρέπει τους ψηφοφόρους του να παρακολουθούν τα εκλογικά κέντρα την ημέρα των εκλογών για ενδείξεις εκλογικής νοθείας και συχνά τους καλεί να παρακολουθούν στενά πόλεις όπως η Φιλαδέλφεια και το Σεντ Λούις με έντονη την παρουσία μειονοτικών ομάδων.

Καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η πρόωρη ψηφοφορία, οργανώσεις προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναφέρουν ότι έχουν δεχθεί καταγγελίες για μεμονωμένα περιστατικά όπου αυτόκλητοι παρατηρητές φωτογραφίζουν τους ψηφοφόρους και επιδίδονται σε συμπεριφορές που έχουν στόχο τον εκφοβισμό.