Αγωνία και λαχτάρα στο ΚΙΝΑΛ για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ

Μεγάλο μαράζι έχουν στο ΚΙΝΑΛ για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Ξυπνάνε και σκέφτονται αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα μεταλλαχτεί σε κόμμα της σοσιαλδημοκρατίας ή θα παραμείνει κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς. Αγωνία με λαχτάρα έχουν, διότι αν ο Τσίπρας το γυρίσει καθαρά προς το κέντρο, το ΚΙΝΑΛ απλά δεν θα έχει λόγο ύπαρξης.

Στέλεχος τη ΝΕ του ΚΙΝΑΛ Θεσσαλονίκης, όταν τον ρωτήσαμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα στο ΚΙΝΑΛ, ήταν σαφής. «Άσε να δούμε πως θα το πάει ο ΣΥΡΙΖΑ και βλέπουμε» είπε. Η αγωνία πλέον καταγράφεται και με επίσημο τρόπο. Ρωτήθηκε ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ και εμφανίσθηκε άκρως προβληματισμένος ο άνθρωπος. Όπως είπε, «κανείς δεν μας έχει πει και ουδείς έχει καταλάβει προς ποια κατεύθυνση θα πορευτεί αυτός ο μετασχηματισμός». Δηλαδή, πριν ο δόλιος ο μετασχηματισμός αρχίσει να …μετασχηματίζεται σε διαδικασίες, στο ΚΙΝΑΛ θέλουν να τους δώσουν τη κεντρική γραμμή και να ξέρουν, πριν από τους συριζαίους, πως θα μετασχηματισθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Βέβαια ο Χριστουδαλάκης, αφού δεν του κάνανε τη χάρη να του πούνε για το μετασχηματισμό, στο πλαίσιο της αντισύριζα στρατηγικής, μίλησε για έναν «διχασμένο» ΣΥΡΙΖΑ, «όπου οι μισοί θέλουν να μοιάσουν με κάτι που δεν το πιστεύουν προχωρώντας προς το κέντρο και οι άλλοι μισοί, ίσως και οι πιο ειλικρινείς, θέλουν να επαναδιεκδικήσουν την ιδεολογική τους κάθαρση». Όπως γίνεται κατανοητό, λιώνουν στο ΚΙΝΑΛ για πού θα το πάει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Έτοιμο το πρόγραμμα για την 3η Σεπτέμβρη

Στο μεταξύ στο ΚΙΝΑΛ προετοιμάζονται για τον εορτασμό της 45ης επετείου από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή στις 3 Σεπτέμβρη. Φέτος η Χαριλάου Τρικούπη, αποφάσισε τη σχετική εκδήλωση να τη μεταφέρει στη Λάρισα για να αναδείξει τις σχέσεις του Κινήματος με τον αγροτικό κόσμο.

Οι εκδηλώσεις της 3ης Σεπτεμβρίου λοιπόν θα ξεκινήσουν με τη Φώφη Γεννηματά να καταθέτει στεφάνι στο «Μνημείο του Αγρότη» στο Κιλελέρ στις 12 το μεσημέρι. Ακολούθως θα έχει συναντήσεις με τοπικά στελέχη και εκπροσώπους των αγροτών. Η σχετική πανηγυρική εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 7.30μμ  στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας με κεντρικό θέμα «Οι πολιτικές του ΠΑΣΟΚ για την Ύπαιθρο, την Αγρότισσα και τον Αγρότη : Αποτίμηση, προκλήσεις και προοπτικές». Θα υπάρξουν χαιρετισμοί βουλευτών αλλά και στελεχών με θητεία στο ΓΕΩΤΕ και τον ΕΛΓΑ, γεωπόνων και παραγωγών.

Να σημειώσουμε ότι την εισήγηση εκ μέρους του ΚΙΝΑΛ, θα κάνει ο υπεύθυνος της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής για την Αγροτική Ανάπτυξη, Απόστολος Πάνας,  βουλευτής Χαλκιδικής και εκ των νέων και δυναμικών στελεχών του Κινήματος.

Θα υπάρξει και προβολή βίντεο με την πορεία του ΠΑΣΟΚ και η σχετική κεντρική ομιλία της Φώφης Γεννηματά, μέσω της οποίας βέβαια, εκτός από τα αγροτικά η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα δώσει και μία πρόγευση όσων θα πει στη ΔΕΘ για τη στάση του ΚΙΝΑΛ έναντι της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ…

Φ.Δ.