Αγωνιώδεις έρευνες για τους αγνοούμενους από την πύρινη λαίλαπα στην Αττική

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων από την πύρινη λαίλαπα που έπληξε την Αττική και άφησε πίσω της τουλάχιστον 76 νεκρούς –σύμφωνα με τον έως τώρα απολογισμό– και πάνω από 170 τραυματίες.

Προς το παρόν, ο ακριβής αριθμός των αγνοουμένων παραμένει αδιευκρίνιστος. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία εξακολουθεί να απευθύνει έκκληση στους πολίτες να τηλεφωνούν στο «199» και να δηλώνουν τα στοιχεία των αγνοούμενων. Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, η διαδικασία καθορισμού του ακριβούς αριθμού των αγνοούμενων αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ώρες, όταν και υπάρξει επίσημη ενημέρωση.

Τα σωστικά συνεργεία, με τη συνδρομή των ενόπλων δυνάμεων αλλά και εθελοντών, επιχειρούν τόσο στο έδαφος όσο και στη θάλασσα, εστιάζοντας στις περιοχές της Ραφήνας και του Νέου Βουτζά.

Πάντως, όλες οι πληροφορίες κάνουν λόγο για δεκάδες άτομα, τα οποία εξακολουθούν να αγνοούνται. Ο δήμαρχος Πικερμίου – Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς, ο οποίος έχει προβλέψει ότι δυστυχώς ο αριθμός των νεκρών θα φτάσει τους 100, ανέφερε ότι οι αγνοούμενοι είναι δεκάδες. Ο ίδιος εκφράζει τους φόβους του ότι στα σπίτια που καταστράφηκαν ολοσχερώς μπορεί να υπάρχουν θύματα. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αγνοούμενοι είναι τουλάχιστον 50.

Μιλώντας νωρίτερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Μπουρνούς δήλωσε πως συνεχίζεται ο έλεγχος των κατεστραμμένων κατοικιών και εκτίμησε ότι η διαδικασία δε θα ολοκληρωθεί νωρίτερα από αύριο. Όπως σημείωσε, μέχρι τώρα έχει ελεγχθεί μόλις το 1/3 των σπιτιών που έχει καταστραφεί.