Άγρια κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για δάνεια, Μαρινάκη, Novartis και μίζες υπουργών

Σκληρή κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξέσπασε σήμερα, με αφορμή τις αναφορές του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά, ο οποίος κληθείς να μιλήσει για την υπόθεση Πετσίτη, αναφέρθηκε σε ενορχηστρωμένη επίθεση κατά της κυβέρνησης από επιχειρηματία, ο οποίος χρηματοδοτεί τη ΝΔ.

«Πρόκειται για μία μη υπόθεση. Η Νέα Δημοκρατία μιλά για συναλλαγές ιδιωτών, έχουν ανοίξει κάποιοι λογαριασμοί και θα δούμε τι έχει συμβεί. Η Νέα Δημοκρατία έχει βρει ένα θέμα που πάει με όλα, σκάνε υποθέσεις με το θέμα των δανείων των κομμάτων, η καταδίκη συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη για υπόθεση παιδεραστίας, η υπόθεση χρηματοδότησης λογαριασμών του από off shore, και ξανανοίγει το ζήτημα Πετσίτη, με δημοσίευμα και μετά ανακοίνωση και έτσι πάει το θέμα» τόνισε ο Ν. Παππάς και αναφέρθηκε στο “συγκρότημα του κ. Μαρινάκη” που όπως είπε “προφανώς ελέγχει και χρηματοδοτεί τη Νέα Δημοκρατία και είναι διωκόμενος για την υπόθεση του πλοίου που μετέφερε ναρκωτικά».

“O κ. Παππάς θα καταλάβει σύντομα ότι δεν είναι κατήγορος”

Αιχμηρή ήταν η απάντηση της εκπρόσωπου Τύπου της ΝΔ, Σοφίας Ζαχαράκη, που “συνέδεσε” τον Νίκο Παππά με το καθεστώς της Βενεζουέλας και τον “ειδικό των offshore Αρτέμη Αρτεμίου” . «O κ. Παππάς θα καταλάβει σύντομα ότι δεν είναι κατήγορος, αλλά υπόλογος. Τον ρωτάμε, λοιπόν, ξανά όσα ξέχασε να απαντήσει σήμερα. Για ποιον ακριβώς λόγο συνταξίδεψε στη Βενεζουέλα με τον ειδικό των offshore Αρτέμη Αρτεμίου; Σε ποιες τσέπες κατέληξαν τα παράνομα χρήματα που έστειλε ο Αρτεμίου στον Πετσίτη;», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη και πρόσθεσε: «Μέχρι να απαντήσει ο κ. Παππάς, ας ενημερώσει τον κ. Τζανακόπουλο, καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδόξως δεν έδειξε να γνωρίζει τις σχέσεις του με τα σκοτεινά αυτά πρόσωπα».

“Ψάχνετε απεγνωσμένα αντιπερισπασμούς”

Ανάλογα σκληρή ήταν και η απάντηση της Κουμουνδούρου στην κ, Ζαχαράκη, που μίλησε για αντιπερισπασμούς της ΝΔ για να καλυφθούν τα σκάνδαλα όπως της Novartis.  «Λίγη ντροπή δεν βλάπτει. Σας χρηματοδοτούν διωκόμενοι επιχειρηματίες, όπως ο κ. Μαρινάκης. Τα δάνειά σας δεν τα αποπληρώνετε. Θεωρείτε τις μίζες καθήκον των υπουργών. Ο επικεφαλής σας έχει ακόμα να αποπληρώσει τα δάνεια του “Κήρυκα”» αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή της δηλώσεις της εκπροσώπου Tύπου της ΝΔ.

«Ψάχνετε απεγνωσμένα αντιπερισπασμούς και σανίδα σωτηρίας σε ανύπαρκτες υποθέσεις, μήπως και καλυφθούν τα υπαρκτά σκάνδαλα όπως αυτό της Novartis, για το οποίο μάλιστα ζητάτε και παραγραφή! Να σας χαίρονται οι χρηματοδότες σας. Να τους χαίρεστε και εσείς» καταλήγει στην ανακοίνωση του το κυβερνών κόμμα.