Ακροδεξιοί με διακριτικά του ΠΑΟΚ επιτέθηκαν σε φίλους της Προοδευτικής Τούμπας

Ακροδεξιοί με διακριτικά του ΠΑΟΚ επιτέθηκαν χτες σε φίλους της ερασιτεχνικής ομάδας Προοδευτικής Τούμπας κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα στην περιοχή της Σταυρούπολης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα epsm24.gr ομάδα ατόμων με ασπρόμαυρα διακριτικά, φορώντας κράνη και κρατώντας ρόπαλα, μπήκαν στη κερκίδα και επιτέθηκαν στους περίπου 30 φίλους και φίλες της Προοδευτικής που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής τραυματίστηκαν δύο άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο. Αιτία των επεισοδίων, αποτέλεσε σύμφωνα με πληροφορίες, η στάση των φίλων της Προοδευτικής στο θέμα ονομασίας των Σκοπίων, το οποίο έφερε την αντίδραση των φερόμενων φίλων του ΠΑΟΚ.

Το βράδυ μετά τα επεισόδια πραγματοποιήθηκε πορεία αντιεξουσιαστών στην περιοχή της Σταυρούπολης, και συγκεκριμένα κοντά στο δημαρχείο Παύλου Μελά.

Η ομάδα της Προοδευτικής Έκρηξης Τούμπας εξέδωσε σχετική ανακοίνωση:

“Η Προοδευτική Έκρηξη Τούμπας είναι μια αυτοοργανωμενη ερασιτεχνική ομάδα με αντιφασιστικά, αντιρατσιστικά και αντισεξιστικά χαρακτηριστικά..
Στις 17/2 οι οπαδοί και οι παίχτες της ομάδας, δέχτηκαν προσχεδιασμένη και οργανωμένη επίθεση από ομάδα φασιστών, με αφορμή το “μακεδονικό”. Οι φασίστες μπήκαν στο γήπεδο της Σταυρούπολης μόλις έληξε ο αγώνας και η επίθεση απωθηθηκε. Άμεσα συγκεντρωθηκε αλληλέγγυος κόσμος και αποχωρήσαμε από το γήπεδο, με δύο ελαφρά τραυματίες.
Αν εκτός από φασίστες ήταν ταυτοχρόνως και οπαδοί κάποιας ομάδας (όπως αναφέρθηκε σε κάποια σαιτ) δεν το γνωρίζουμε. Πρόκειται για μια ξεκάθαρα φασιστική επίθεση και ως τέτοια θα την αντιμετωπίσουμε..

ΟΎΤΕ ΒΉΜΑ ΠΊΣΩ. ΕΝΆΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΉ ΑΠΕΙΛΉ.

Προοδευτική Έκρηξη Τούμπας”