Ακυρώνεται η τελετή ονομαδοτοσίας πλατείας στη Νέα Μηχανιώνα μετά τις αντιδράσεις κατοίκων

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν ο δήμος Θερμαϊκού σήμερα ανακοίνωσε ότι δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά τελετή της ονοματοδοσίας της πλατείας έναντι του Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης, που ήταν προγραμματισμένη για τις 23 Αυγούστου 2018.

Είχαν προηγηθεί αντιδράσεις κατοίκων στην απόφαση της διοίκησης του δήμου Θερμαϊκού, να προχωρήσει στην ονοματοδοσία της πλατείας που βρίσκεται μπροστά από την εκκλησία της Παναγίας Φανερωμένης, σε “πλατεία Μητροπολίτου Προκοπίου”, δίνοντας έτσι το όνομα του αποβιώσαντος προηγούμενου Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς. Οι Μηχανιώτες που αντιδρούν, κυκλοφόρησαν μάλιστα και σχετικό φέϊγ-βολάν για να εκφράσουν την έντονη διαμαρτυρία τους, ενώ άλλοι συγκεντρώνουν υπογραφές.

Τα φέϊγ-βολάν

Στα φέϊγ-βολάν που σκορπίστηκαν στη Νέα Μηχανιώνα, με τον τίτλο “Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην ονομασία της πλατείας” και έχει την υπογραφή “Δημότες Μηχανιώνας”, εκφράζεται η εκτίμηση ότι η απόφαση για την ονοματοδοσία της πλατείας “βρίσκει αντίθετη την πλειοψηφία της κοινωνίας της Μηχανιώνας” και τονίζεται πως η πιο ορθή απόφαση θα ήταν η πλατεία μπροστά από την εκκλησία-σύμβολο της περιοχής, να φέρει το όνομα “πλατεία Παναγίας Φανερωμένης”.
Καταλήγοντας, αναφέρεται πως “πριν γίνει οποιαδήποτε κίνηση για την ολοκλήρωση της απόφασης, που έχει ήδη παρθεί, οι διοικούντες του δήμου και οι εκπρόσωποι της Μητρόπολης Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς θα πρέπει να συζητήσουν με την κοινωνία της Μηχανιώνας για το όλο ζήτημα και να παρθεί από κοινού μία απόφαση που θα ικανοποιεί πρωτίστως τους ίδιους τους κατοίκους που ζουν και δραστηριοποιούνται στην περιοχή”.