Αλ. Χαρίτσης για την κατάργηση ΣΔΟΕ και ΣΕΠΕ: Θέτουν σε κίνδυνο το δημόσιο συμφέρον

Τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την «ουσιαστική κατάργηση» του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, καθώς και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού εγκλήματος σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

«Υποβαθμίζουν το κράτος, θέτοντας σε κίνδυνο το δημόσιο συμφέρον», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αλ. Χαρίτσης σε σχετική ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε ότι είναι πολιτικός που κρατάει το λόγο του. Ολοι και όλες τον θυμόμαστε στη νησιωτική του περιοδεία προεκλογικά, όταν διαβεβαίωνε ότι “δεν θα στείλω το ΣΔΟΕ” και περιέγραφε το ΣΕΠΕ ως εμπόδιο στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Δέκα μόλις μέρες μετά τις εκλογές, η ΝΔ προχωρά στην κατάργηση ουσιαστικά του ΣΔΟΕ και στην πλήρη υποβάθμιση του ΣΕΠΕ. Δεν πρόκειται για απλές διοικητικές ή γραφειοκρατικές μεταβολές, αλλά για κινήσεις που αποδιαρθρώνουν κρίσιμους ελεγκτικούς μηχανισμούς στην υπηρεσία της κοινωνίας και της δημοκρατίας.

Η ανησυχητική αυτή εξέλιξη συνιστά έμπρακτη απόδειξη του μέλλοντος που οραματίζεται η Νέα Δημοκρατία: ένα κράτος δίχως ελεγκτικούς μηχανισμούς, μια χώρα που θα βασιλεύει ξανά η φοροδιαφυγή, ο αθεμιτος ανταγωνισμός και η εργοδοτική αυθαιρεσία, μια κοινωνία που θα είναι έκθετη στα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών».

Υποβαθμίζοντας το κράτος – θέτοντας σε κίνδυνο το δημόσιο συμφέρονΣήμερα ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε ότι είναι πολιτικός…

Gepostet von Alexis Charitsis – Αλέξης Χαρίτσης am Donnerstag, 18. Juli 2019