Αλ. Τσίπρας: Πίσω από τις μεταρρυθμίσεις του Κ. Μητσοτάκη κρύβεται ανθρώπινο αίμα

Σε συνέντευξή του στο CNN Greece και τους δημοσιογράφους Αδάμο Ζαχαριάδη και Κώστα Τσιτούνα, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε ότι για να εφαρμοστούν οι φοροαπαλλαγές που υπόσχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα χρειαστούν περικοπές δαπάνες ύψους 5,5 δισ.. «Πίσω από τις μεταρρυθμίσεις του κ. Μητσοτάκη κρύβεται ανθρώπινο αίμα», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου το δίλημμα είναι ποιος θα κυβερνήσει την επόμενη μέρα, υποστήριξε ο Πρωθυπουργός λέγοντας ότι από τη μία είναι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που σχηματοποιείται πίσω από το σύνθημα «Μπροστά, όλοι μαζί» και από την άλλη η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας που είναι να γυρίσει η χώρα σε όσα έγιναν την περίοδο Σαμαρά «και όποιος αντέξει».

Ο κ. Τσίπρας προσέθεσε ότι η επιστροφή στον κανόνα ένα προς πέντε για της προσλήψεις στο Δημόσιο που επιδιώκει η ΝΔ, σημαίνει λιγότερους δασκάλους, γιατρούς και νοσηλευτές. «Ο κ. Μητσοτάκης έχει το know how των απολύσεων από όταν ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμιση», τόνισε.

Έλαβα το μήνυμα των ευρωεκλογών – τώρα στις κάλπες διακυβεύεται η ζωή μας
Αναφορικά με τους λόγους που οδήγησαν στο αποτέλεσμα της 26ηςΜαϊου, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ποτέ δεν υπήρξαν ευρωπαϊκές εκλογές που να μην εκφραστεί η δυσαρέσκεια των πολιτών προς το κυβερνών κόμμα.

«Πήραμε το ρίσκο να εξαντλήσουμε την τετραετία γιατί πιστεύαμε ότι αυτό σημαίνει επιστροφή στην κανονικότητα και επειδή είχαμε μπροστά μας άλλους τέσσερις μήνες για τους οποίους είχαμε σχεδιάσει μια σειρά παρεμβάσεων σε συνέχεια των επιλογών ελάφρυνσης της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Το αποτέλεσμα με ανάγκασε να προχωρήσω σε πρόωρες εκλογές, δίνοντας το μήνυμα ότι έλαβε και αυτή τη δυσαρέσκεια», τόνισε ο Πρωθυπουργός για να προσθέσει ότι το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ευκαταφρόνητο και για αυτό πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές της 7ηςΙουλίου. «Είναι στόχος δύσκολος αλλά πραγματοποιήσιμος. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπολείπεται της ΝΔ 500 χιλιάδες ψήφους. Στις εθνικές του 2015 κερδίσαμε 650 χιλιάδες από τις ευρωεκλογές που έγιναν έξι μήνες νωρίτερα. Θεωρώ ότι είναι απολύτως εφικτό να έχουμε αντίστοιχη αύξηση γιατί το δίλημμα είναι τώρα τελείως διαφορετικό», είπε ο κ. Τσίπρας.

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου το δίλημμα είναι ποιος θα κυβερνήσει την επόμενη μέρα, υποστήριξε ο Πρωθυπουργός λέγοντας ότι από τη μία είναι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που σχηματοποιείται πίσω από το σύνθημα «Μπροστά, όλοι μαζί» και από την άλλη η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας που είναι να γυρίσει η χώρα σε όσα έγιναν την περίοδο Σαμαρά «και όποιος αντέξει». «Αυτό που διακυβεύεται στις εκλογές είναι η ίδια η ζωή μας», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναφορικά με το τι θα πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που κανένα κόμμα δεν καταφέρει να έχει αυτοδυναμία, ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει ότι, με βάσει τον εκλογικό νόμο, το πρώτο κόμμα θα έχει τη δυνατότητα να σχηματίσει κυβέρνηση. «Οι διαφορές μας με τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη είναι αγεφύρωτες.

Αν δεν ήταν ένα κόμμα ακραία νεοφιλελεύθερο και νέοσυντηρητικό, με συνταγές ΔΝΤ και δεν είχε αυτούς τους ακραίους δεξιούς και ήταν ένα κόμμα κεντροδεξιό, θα μπορούσε να ανοίξει μια συζήτηση για μια μίνιμουμ συμφωνία για το μέλλον της χώρας. Με αυτό το πρόγραμμα που έχει η ΝΔ, όμως, δεν μπορεί να υπάρξει καμία συζήτηση για την επόμενη μέρα των εκλογών», είπε ο Πρωθυπουργός.

Ο Μητσοτάκης κρύβεται από το λαό
«Ο πρόεδρος της ΝΔ αδικεί τον εαυτό του και τους Έλληνες πολίτες» , υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας σε ερώτηση για το αν και πότε θα διεξαχθεί τελικώς το debate των πολιτικών αρχηγών και τον κάλεσε να έχουν μία τηλεοπτική αντιπαράθεση, όπως έγινε και σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν. Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θέλει να δοξαστεί κρυπτόμενος και ότι μένει στην επικοινωνιακή ασφάλεια των παράλληλων μονολόγων.

Δεν φοβάμαι Ειδικά Δικαστήρια
Τέλος, ο Πρωθυπουργός σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Σαμαρά ότι ο Ρασπουτίν στην υπόθεση είναι ο κ. Παπαγγελόπουλος, σημείωσε ότι αρμόδιος για να απαντήσει είναι ο ίδιος ο κ. Παπαγγελόπουλος και πρόσθεσε: «Ο κ. Σαμαράς και άλλοι που ερευνώνται, συμπεριφέρονται με τρόπο που φωνάζει ότι κάτι δεν πάει καλά». Ο ίδιος, πάντως, σε σχετική ερώτηση υποστήριξε ότι δεν φοβάται ειδικά δικαστήρια καθώς «φοβάται αυτός που έχει κάτι να φοβηθεί. Εμείς λέμε μακάρι να το κάνει γιατί έτσι θα καταλάβει και ο ελληνικός λαός ποιος είναι ο στόχος και ο ρόλος αυτών που πιστεύουν ότι είναι οι νόμιμοι ιδιοκτήτες της εκτελεστικής εξουσίας στον τόπο μας».

left