Κύπρος: Αλλες δύο συλλήψεις για το διπλό φονικό – Τι υποστηρίζει ο 33χρονος

Στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας οδηγούνται τα δύο άτομα που συνέλαβε η αστυνομία χτες για την υπόθεση της άγριας δολοφονίας του ζευγαριού μέσα στο σπίτι του. Πρόκειται για έναν 23χρονο, τον αδελφό του 33χρονου, και μια 21χρονη, τη σύντροφο του 33χρονου. Προστίθεται ότι οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ ο 15χρονος θετός γιος του ζεύγους αναγνώρισε ήδη τον 33χρονο.

Υπενθυμίζεται ότι χτες το βράδυ βρέθηκε και το όπλο του εγκλήματος, ένα μαχαίρι, στο σπίτι του 33χρονου.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», στην πολύωρη κατάθεσή του στους ανακριτές ο 33χρονος προέβαλε διάφορους ισχυρισμούς για το τι συνέβη τη νύχτα της 19ης Απριλίου στην οδό Ζαλόγγου στον Στρόβολο. Ο 33χρονος κατονομάζει τον αδελφό του ως το πρόσωπο που διέπραξε το έγκλημα και ομολόγησε ότι πήγαν στο σπίτι με σκοπό την κλοπή. Ωστόσο, φαίνεται ότι έγιναν αντιληπτοί και έτσι συνέβη το μακελειό.

Μετά την πεντάωρη κατάθεση οι εξελίξεις πήραν τη μορφή χιονοστιβάδας. Ο 33χρονος οδήγησε τους ανακριτές σε χώρο κοντά στο πατρικό του στην Αγλαντζιά, όπου και υπέδειξε πού ήταν κρυμμένα τα ρούχα που φορούσε ο δολοφόνος καθώς και το φονικό μαχαίρι.

Όσον αφορά τα ρούχα τα οποία είναι γεμάτα αίμα, ο συλληφθείς υποστηρίζει ότι είναι μεν δικά του αλλά τα φορούσε το βράδυ του φόνου ο αδελφός του.

Για να ξεκαθαρίσει ο ισχυρισμός αυτός θα γίνει εξέταση DNA για να διαπιστωθεί ποιου είναι το αίμα και ποιος τα φορούσε. Όσον αφορά στα παπούτσια του που εντοπίστηκαν έξω από την οικία των θυμάτων, ο 33χρονος αναφέρει ότι τα έβγαλε για να μην κάνει θόρυβο και κατά τη φυγή τους τα ξέχασε εκεί.

Σχετικά με τον ισχυρισμό του ότι υπήρχε βοήθεια εκ των έσω, δεν επιβεβαιώνεται σε καμιά περίπτωση.

Η Αστυνομία προχωρεί τώρα σε εξακρίβωση όσων είπε ο ύποπτος, ενώ σήμερα αναμένονται νέες έρευνες.

Πηγή: philenews.com