Άλλος ένας νεκρός «ντελιβεράς» μετά από τροχαίο στη Θεσσαλονίκη

Έχασε τη μάχη με τη ζωή σήμερα το πρωί «ντελιβεράς», ο οποίος είχε τραυματιστεί σε τροχαίο ατύχημα κατά τη διάρκεια της εργασίας του, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως ενημέρωσε με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης, «έφυγε από την ζωή ο συνάδελφος μας διανομέας Λάζαρος μετά από τρεις εβδομάδες νοσηλείας στην εντατική». Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση ο άτυχος άνδρας «είχε χτυπηθεί από διερχόμενο αυτοκίνητο που παραβίασε STOP εν ώρα εργασίας, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί με σοβαρότατα τραύματα στο νοσοκομείο».

Όπως καταγγέλλουν τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Διανομένων «είναι ο δέκατος νεκρός διανομέας τα τελευταία 2 χρόνια».

Με την ανακοίνωση η Επιτροπή καταγγέλλει τους εργοδότες καθώς όπως αναφέρουν:

  • Μας δολοφονούν για 3€/ ώρα και μας κλέβουν από παντού (δώρα, υπερωρίες, νυχτερινά, αργίες κτλ) για να αυξήσουν τα κέρδη τους!
  • Μας χρονομετρούν, μας αναγκάζουν να τρέχουμε, να δουλεύουμε 10-12ώρες την ημέρα χωρίς διάλλειμα, αντί να κάνουν προσλήψεις!
  • Μας έχουν ανασφάλιστους η υποασφαλισμένους γιατί δήθεν «δεν βγαίνουν», ενώ ανοίγουν τα μαγαζιά το ένα μετά το άλλο!
  • Κλέβουν τον ιδρώτα μας, μας  βρίζουν, απειλούν, χειροδικούν και τελικά αν διαμαρτυρηθούμε μας απολύουν!

Με την ανακοίνωση τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων απαιτούν να «γει άμεσα η εγκύκλιος για θέματα υγιεινής και ασφάλειας όπως δεσμεύτηκε το υπουργείο εργασίας, να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι του ΕΦΚΑ για ανασφάλιστους και υποσφαλισμένους συναδέλφους και να κηρυχτελθ άμεσα υποχρεωτική η κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον επισιτισμό».