Ανακοινώνεται από την ΝΔ ο Νίκος Ταχιάος για τον δήμο Θεσσαλονίκης

Ο Νίκος Ταχιάος είναι τελικά ο εκλεκτός της Νέας Δημοκρατίας για τη διεκδίκηση της δημαρχίας στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, οι επίσημες ανακοινώσεις από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την εξέλιξη αυτή αναμένονται μέσα στις επόμενες ώρες.

Η υποψηφιότητα Ταχιάου μπήκε στο τραπέζι μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη την προηγούμενη εβδομάδα.

«Δεν έθεσα όρους στον Κυριάκο Μητσοτάκη»

«Συναντήθηκα με τον πρόεδρο της ΝΔ -τίποτε παράξενο σε αυτό-, συζητήσαμε για τις δημοτικές εκλογές, με ρώτησε εάν με ενδιέφερε και απάντησα “ναι”, χωρίς καμία προϋπόθεση. Δεν θέτεις όρους στον πρόεδρο ενός κόμματος όπως η Νέα Δημοκρατία, είναι αφελές. Του εξέφρασα απλώς την άποψή μου για το περιεχόμενο μιας υποψηφιότητας. Προφανώς, δεν είμαι ο μόνος με τον οποίον έκανε αυτήν την κουβέντα. Αν του “κάτσω” εγώ στο μυαλό, θα ξεκινήσω» έγραψε ο ίδιος πριν από λίγες ημέρες στο Facebook.

Όπως πρόσθεσε ο ίδιος: «Ανήκω στον φιλελεύθερο χώρο, χωρίς να αρνούμαι και τις συντηρητικές αποχρώσεις της πολιτικής συγκρότησής μου. Είναι ξεκάθαρο πως αυτό που είμαι χωράει στον χαρακτηρισμό “νεοδημοκράτης”, όπως φαντάστηκε το κόμμα του ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Τελεία και παύλα.»

Ο Νίκος Ταχιάος, από τους πιο γνωστούς «μητσοτακικούς» της Θεσσαλονίκης, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Φεβρουάριο του 1962 και είναι τοπογράφος μηχανικός και αναπληρωτής Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας. Έχει υπηρετήσει κατά το παρελθόν τον δήμο Θεσσαλονίκης ως δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος από το 1987 μέχρι και το 2006.

Παράλληλα, το διάστημα 2007-2009 διετέλεσε Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Ήταν υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου 1989, της 8ης Απριλίου 1990 και της 10ης Οκτωβρίου 1993. Από το 2000 έως το 2007 ήταν αιρετό μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Επίσης, έχει διατελέσει πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και μέλος στην Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.