Ανακοίνωση του Οργανισμού Τουρισμού για την αποχώρηση της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης

Ανακοίνωση για την αποχώρηση της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης εξέδωσε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, όπου επισημαίνεται ότι το ΔΣ του ΟΤΘ “ αποδέχεται την αποχώρηση της ΕΞΘ με περισσή θλίψη και υπόσχεται προς τους επιχειρηματίες και εργαζόμενους στα ξενοδοχεία της περιοχής μας – μέλη ή μη της ΕΞΘ – και τους λοιπούς επαγγελματίες και εμπλεκόμενους με τον κλάδο του τουρισμού, ότι θα συνεχίσει με αμείωτο ζήλο την, με τον προβλεπόμενο καταστατικό του τρόπο, προώθηση και ανάδειξη του προορισμού «Θεσσαλονίκη» στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη και κατ’ επέκταση την συνολική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

“ Ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ του Ν. Θεσσαλονίκης αποτελεί συλλογικό και συνεκτικό Οργανισμό των πολιτικών και οικονομικών φορέων της πόλης, που αποκλειστικό στόχο έχει να προωθήσει τον Τουριστικό Προορισμό της Θεσσαλονίκης εις όφελος των επιχειρήσεων, των εργαζομένων, των πολιτών και του κοινωνικού συνόλου της ευρύτερης περιοχής μας. Τα δέκα και πλέον χρόνια της οικονομικής κρίσης, οι φορείς που τον απαρτίζουν δεν φείσθηκαν χρόνου και χρήματος για να ανταποκριθούν στις ανειλημμένες υποχρεώσεις τους προς τον ΟΤΠΜΘ, προσφέροντας υπηρεσίες μέσω των εκπροσώπων και υπαλλήλων τους και φυσικά χρηματοδοτώντας και επενδύοντας σε  δράσεις του από το 2010 μέχρι σήμερα με το ποσό των 2.285.000 Ευρώ. Από το ποσό αυτό, το 1%, δηλ. 20.000 Ευρώ, αφορά την μοναδική ετήσια συνδρομή που κατέβαλε την τελευταία δεκαετία (2010-2019) η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης. Σημειωτέον ότι η υποχρέωση καταβολής της συνδρομής δεν είναι επιλεκτική αλλά υποχρεωτική για όλα τα μέλη που συμμετέχουν στον ΟΤΘ. Κι όπως προκύπτει απ’ όλες τις λογιστικές καταστάσεις, όλοι οι υπόλοιποι φορείς κατέβαλλαν και καταβάλλουν τα ποσά που τους αναλογούν με συνέπεια”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Σε ό,τι αφορά το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΕΞΘ την 25η Οκτωβρίου και σύμφωνα με το οποίο ζητά μεταξύ άλλων “ από την πρόεδρο του Οργανισμού να δώσει στον κόσμο της Θεσσαλονίκης το marketing plan προβολής της Θεσσαλονίκης που κατά δήλωση της υπάρχει και όλες τις εγκεκριμένες δράσεις από τα πρακτικά του ΔΣ του ΟΤΠΜΘ των ετών που είναι Πρόεδρος, για τη διαπίστωση της αλήθειας”, το ΔΣ του ΟΤΘ απαντά το εξής: “ παρακαλούμε την ΕΞΘ, συμμετέχουσα σε όλες τις ενέργειες και κάτοχο όλων των σχετικών στοιχείων, να κοινοποιήσει ελεύθερα όσα από τα Πρακτικά, Αποφάσεις κλπ του Οργανισμού νομίζει πως θα διαφωτίσουν τον κόσμο της Θεσσαλονίκης”.

ΑΠΕ/ΜΠΕ

Δημοφιλή άρθρα

Λαμπάκι λαδιού: Γιατί ανάβει και πώς να το διορθώσετε;

Δείτε γιατί ανάβει το λαμπάκι λαδιού στο αυτοκίνητό σας και βρείτε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεται για να το διορθώσετε!

Οδηγός Πόλης: Εναλλακτικοί χώροι για παιδικά πάρτυ στη Θεσσαλονίκη

Αν αναζητάτε εναλλακτικούς χώρους για παιδικά πάρτυ στη Θεσσαλονίκη, διαβάστε τον οδηγό μας & κάντε τα πιο αξέχαστα πάρτυ γενεθλίων ή γιορτής!

Λεκάνη τουαλέτας: 5 Παράγοντες για τη σωστή επιλογή!

Δείτε πώς να επιλέξτε την ιδανική λεκάνη τουαλέτας για τον χώρο και τις ανάγκες σας!

5 + 1 Κοντινές Αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη

Έχεις ανάγκη ένα city break; Βρες 5 + 1 μοναδικές προτάσεις μια ανάσα από τη Θεσσαλονίκη!

10 + 1 Χριστουγεννιάτικα Δώρα για Άντρες: Τι δώρο να του πάρω;

Αναζητάς χριστουγεννιάτικα δώρα για άντρες, αλλά δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις τι τελικά θα πάρεις; Tο αντρικό δώρο είναι μια κατηγορία από μόνο του, καθώς συνήθως...