Αναμένεται δυναμική «επιστροφή» Βενιζέλου, με πρώτο σταθμό τον ΣΚΑΪ

Τις επόμενες κινήσεις του μελετά και εξετάζει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Α Θεσσαλονίκης Ευάγγελος Βενιζέλος. Σε πρώτη φάση θα επιχειρήσει να δώσει το δικό του στίγμα και εκδοχή για τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ και γενικότερα στο χώρο της κεντροαριστεράς. Όπως μαθαίνουμε δεν είναι διατεθειμένος να παραδώσει τα όπλα και να αποχωρήσει από την κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά μεθοδικά και με σχέδιο θα παρουσιάσει τις αποφάσεις του και ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την επόμενη ημέρα.

Θα κάνει νέο κόμμα στο χώρο του κέντρου; Θα πάει στη ΝΔ; Θα ασχοληθεί με την επιστήμη του; Μία πρόγευση θα δώσει σήμερα στις 7.30μμ στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ενώ θα εξηγήσει και τις δικές του θέσεις και απόψεις για το τι συνέβη και πλέον βρίσκεται εκτός ΚΙΝΑΛ.

Εμείς ακούμε πάντως ότι το επιτελείο του ήδη σχεδιάζει παρεμβάσεις επικοινωνιακού τύπου με σειρά συνεντεύξεων στα ΜΜΕ. Επίσης θα ενεργοποιηθεί ένας μηχανισμός στελεχών που είχε στηθεί στο πλαίσιο λειτουργίας της πολιτικής κίνησης “e-kyklos”, ο οποίος να θυμίσουμε είχε διοργανώσει πολλές εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα για όλα τα μείζονα ζητήματα. Εκτιμάται πως το «όλον βενιζελικό σύστημα» διατηρεί επαφές, σε όλη τη χώρα, με περίπου 3000 άτομα. Ωστόσο όλα αυτά τα στελέχη δεν είναι δεδομένα για μία περιπέτεια νέου κόμματος. Η ιστορία δείχνει ότι τα λαμπρά ονόματα δεν επαρκούν. Προσπάθειες έκαναν και άλλοι επώνυμοι της πολιτικής από το χώρο της κεντροαριστεράς, όπως οι Άννα Διαμαντοπούλου και Γιώργος Φλωρίδης αλλά και ο Αλέκος Παπαδόπουλος, αλλά τα αποτελέσματα ήταν πενιχρά. Ο κόσμος δεν ακολούθησε.

Η αποχώρηση πάντως του Βενιζέλου από το ΚΙΝΑΛ έχει δύο πλευρές. Από τη μία προκαλεί σύγχυση, προβληματισμό και θυμό διότι η ρήξη ήρθε σε χρόνο προεκλογικό και ενισχύει την αποσυσπείρωση του κόμματος. Κάποιοι μάλιστα δηλώνουν ότι φεύγουν και πάνε αλλού, κυρίως προς τη ΝΔ. Από την άλλη κάποιοι χαίρονται ή θεωρούν ότι δεν είναι κακό γιατί ανοίγει προοπτικές ενίσχυσης του ΚΙΝΑΛ. Πρόκειται κυρίως παπανδρεικούς, που δεν χώνεψαν ποτέ το «κεντροδεξιό σενάριο» του Βενιζέλου, τον οποίο κατηγορούσαν για «προδοσία» του ΓΑΠ και σύμπραξη με τη ΝΔ και τον Σαμαρά…

Ωστόσο το ΚΙΝΑΛ όπως λέει και ο Θεοχαρόπουλος, παραμένει δεμένο στην στρατηγική Βενιζέλου, εκτός και αν το επόμενο διάστημα έχουμε αλλαγές…

Φ.Δ.