Ανάβει σήμερα το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Καλαμαριά

Σε εορταστικούς ρυθμούς μπαίνει η Καλαμαριά, με μια μεγάλη γιορτή που ξεκινά σήμερα Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου στις 7.00 το βράδυ, με το άναμμα του δέντρου στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού.

Ο δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίδης, εκείνη τη βραδιά μέσα από μια  λαμπρή γιορταστική τελετή με τίτλο «Χριστούγεννα στην πόλη» θα ανάψει το δένδρο,  δίνοντας και επίσημα το σύνθημα της φωταγώγησης της  Καλαμαριάς για να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τις μέρες των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. 

Ένα μεγάλο φυσικό έλατο ύψους 15 μέτρων, δεσπόζει στην πλατεία του δημαρχείου, μέχρι το τέλος των γιορτών, πλαισιωμένο από τα σπιτάκια του Αη Βασίλη, των Ξωτικών και το Ζαχαρόσπιτο.

Σήμερα το βράδυ της Πέμπτης χιλιάδες λαμπιόνια θα ανάψουν, η πλατεία θα πλημμυρίσει από μουσική, ο Άγιος Βασίλης και τα ξωτικά θα μοιράσουν δώρα στα παιδιά, ενώ όλοι οι παρευρισκόμενοι  θα ψάλλουν  χριστουγεννιάτικους ύμνους και τραγούδια, ρεπερτόριο προσαρμοσμένο στο πνεύμα των ημερών.

Θα ακολουθήσει συναυλία Παραδοσιακής Μουσικής με τους καλλιτέχνες: Κασούρα Βασίλη (λαούτο και τραγούδι), Μπαλιάκα Γιάννη (κλαρίνο), Θεοδωράκη Δημήτρη (βιολί), Μπαμπατζάνη Τάσο (κρουστά) και επίτιμη καλεσμένη η Παπαδοπούλου Κατερίνα (τραγούδι).΄Ολοι αυτοί θα τραγουδήσουν και παραδοσιακά κάλαντα απ΄όλη την Ελλάδα.