Ανήλικος υπέστη ηλεκτροπληξία από κολόνα φωτισμού σε προβλήτα στο Πήλιο

Ανήλικος υπέστη ηλεκτροπληξίας στην παραλία της Μηλίνας στο νότιο Πήλιο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Λιμενική Αστυνομία το παιδί, αγοράκι 10 ετών, βρισκόταν σε κεντρικό προβλήτα της περιοχής και  υπέστη ηλεκτροπληξία όταν το πόδι του ήρθε σε επαφή με εκτεθειμένο ηλεκτροφόρο καλώδιο το οποίο εξείχε από το στύλο φωτισμού.

Το συμβάν έγινε άμεσα αντιληπτό από τη μητέρα του, η οποία το απομάκρυνε, ενώ με τη συνδρομή του πατέρα και παρευρισκόμενου γιατρού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Το παιδί άμεσα διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ αρχικά στο Κέντρο Υγείας Αργάλαστης και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη, ενώ η περιοχή του συμβάντος αποκλείστηκε και σημάνθηκε από στελέχη του Β΄ Λιμενικού Τμήματος Αγίας Κυριακής Τρικέρων που έσπευσαν στο σημείο.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση για το συμβάν, ενημερώθηκε ο Δήμος Νότιου Πηλίου για τη διακοπή παροχής ρεύματος στον ως άνω στύλο φωτισμού, για την αποκατάσταση της εν λόγω βλάβης, τη συντήρηση του υπάρχοντος δικτύου ηλεκτρικού φωτισμού καθώς και για τη λήψη γενικότερων μέτρων ασφάλειας στην περιοχή.