Ανησυχία στο Ισραήλ για τον αντισημιτισμό των Βορίδη, Γεωργιάδη και Πλεύρη

Δεν υποδέχθηκε ο Ισραηλινός Τύπος με εγκώμια τις υπουργοποιήσεις του Μάκη Βορίδη και του Άδωνη Γεωργιάδη διότι στο παρελθόν, όχι και τόσο μακρινό, δεν είχαν κρύψει τις ακροδεξιές και αντισημιτικές θέσεις τους.

Και επειδή τα τελευταία χρόνια το Ισραήλ έχει συνάψει στενές σχέσεις με τη χώρα μας, ιδίως για τα ενεργειακά θέματα, και επειδή το Ισραήλ παίζει δυνατά στις ισορροπίες στην Ανατολική Μεσόγειο, έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον αυτή η αντίδραση των ισραηλινών ΜΜΕ κατά των συγκεκριμένων υπουργών της ΝΔ, με το «σκοτεινό παρελθόν» που αντιπροσωπεύουν την… ακροδεξιά πτέρυγα.

Με αυτό τον τρόπο περιγράφουν τους Βορίδη και Γεωργιάδη, οι εφημερίδες Haaretz και Jerusalem Post, που παρατηρούν ότι η ΝΔ, στον δρόμο της για τη εξουσία, απορρόφησε δυνάμεις από την νεοναζιστική Χρυσή Αυγή.

Οι εφημερίδες δεν ξεχνούν και τον πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ, Θανάση Πλεύρη, αλλά και τον πατέρα του γνωστό χιτλερικό Κώστα Πλεύρη, του οποίου τα βιβλία προωθούσε μέσω τηλεπωλήσεων ο Α. Γεωργιάδης. Μάλιστα ο νυν κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όταν φιλοξενούσε στα πάνελ της εκπομπής του τον θαυμαστή των SS, δήλωνε ότι ο Κ. Πλεύρης του έκανε μεγάλη τιμή. Του Γεωργιάδη, του έκανε μεγάλη τιμή ο ναζιστής Πλεύρης.

Μάλιστα η συντηρητική εφημερίδα «The Jerusalem Post» αφού αναφέρεται σε διπλωματική πηγή του Ισραήλ που δηλώνει ότι το Τελ Αβίβ δεν θα συνεργαστεί με το νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, κάνει μνεία και σε ανακοίνωση του ΥΠΕΞ του Ισραήλ, που αναφέρεται σε υπουργό της ΝΔ γνωστό «για τις ρατσιστικές και αντισημιτικές θέσεις του».

Βέβαια οι «σωματοφύλακες της άκρας δεξιάς» στη ΝΔ, όπως περιγράφουν τα ισραηλινά ΜΜΕ τους Βορίδη, Γεωργιάδη και Πλεύρη, μπορεί δημοσίως να έχουν δηλώσει ότι δεν συμμερίζονται ούτε ασπάζονται πλέον αντισημιτικές και εθνικιστικές απόψεις, στα μάτια όμως και στα κιτάπια των Ισραηλινών, δύσκολα θα πάψουν να μοιάζουν με κανονικούς ανθρώπους.

Να σημειωθεί ότι οι κανονικοί άνθρωποι δεν χαίρονται, ούτε δικαιολογούν το εβραϊκό ολοκαύτωμα, ούτε σαχλαμαρίζουν και ειρωνεύονται τα «μακρονήσια» που… «έμοιαζαν με χίλτον». Δεν είναι τυχαίο ότι «ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Σιωνιστικού Συνεδρίου, Yaakov Hagoel ακύρωσε τη συνάντησή του με τον Κ. Μητσοτάκη. Σίγουρα δεν θα ήθελε να ανταλλάξει χειραψία με κάποιον από τους σωματοφύλακες…

Φ.Δ.